Foto: Satellite Image à ©2018 DigitalGlobe, a Maxar company via A, File)
annonse

Med utenlandske journalister som øyevitner, har Nord-Korea gjennomført flere sprengninger og hevder at atomtestanlegget i Pyonggye-ri nå er ødelagt.
Anlegget ligger dypt inne i de avsidesliggende fjellene nordøst i Nord-Korea, og sprengningene ble gjennomført torsdag, melder nyhetsbyrået AP.

Tre tunneler i det underjordiske anlegget, samt en rekke observasjonstårn i området rundt, skal ha blitt ødelagt.

Nord-Koreas leder Kim Jong-un kunngjorde tidligere i mai at anlegget skulle legges ned i forkant av det planlagte møtet med president Donald Trump 12. juni.

annonse

Flere utenlandske journalister var invitert til å overvære seremonien. Nord-Korea inviterte imidlertid ingen internasjonale inspektører til stedet, noe som gjør at nedleggelsen har begrenset verdi i form av en innrømmelse i forbindelse med nedrustningsdialogen.

NTB-AP

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]