OSLO 20180406. Tennisspiller Casper Ruud Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Casper Ruud kan møte toppnavn direkte hvis han tar seg videre fra kvalifiseringen til Roland-Garros-turneringen i tennis. Novak Djokovic er en av kanonene.

Ruud må først slå franske Alexandre Muller i den siste kvalifiseringsrunden fredag morgen. Hvis han tar seg videre til hovedturneringen, trekkes han og de 15 andre spillerne inn til de ledige plassene i tablået som ble trukket torsdag.

Tidligere verdensener Djokovic er for tiden seedet som nummer 20 etter å ha vært ute med skade i albuen. Ruud risikerer også å møte flere andre seedede toppspillere som Dominic Thiem fra Østerrike (7.-seedet). Spanske Pablo Carreño-Busta (10.-seedet) kan også bli motstander.

Også kvinnenes tablå ble trukket torsdag. Serena Williams åpner mot Kristyna Pliskova fra Tsjekkia i 1. runde. Den amerikanske stjernen har vunnet Roland-Garros tre ganger og står med hele 23 Grand Slam-triumfer.

Williams, som har vært ute med fødselspermisjon, er ikke blant de 32 seedede spillerne. Regjerende mester Jelena Ostapenko fra Latvia starter mot Kateryna Kozlova fra Ukraina.

Topprankede Simona Halep fra Romania, som var tapende finalist i fjor, møter Alison Riske fra USA i 1. runde.

Danske Caroline Wozniacki er annenseedet i turneringen og møter amerikanske Danielle Collins i sin førsterundekamp.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]