FILE- In this March 20, 2018, file photo provided by the National Transportation Safety Board, investigators examine a driverless Uber SUV that fatally struck a woman in Tempe, Ariz. Uber announced Wednesday, May 23, that it is pulling its self-driving cars out of Arizona, a reversal triggered by the recent death of woman who was run over by one of the ride-hailing service's robotic vehicles while crossing a darkened street in a Phoenix suburb. (National Transportation Safety Board via AP, File)
Del saken
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Den selvkjørende Uber-bilen som kjørte på en kvinne i Arizona i mars, slet med å identifisere henne som fotgjenger, ifølge en foreløpig rapport om dødsulykken.

Bilen ble testet i tettstedet Tempe i delstaten Arizona i USA da ulykken skjedde. Hendelsen fant sted etter mørkets frambrudd, og kvinnen var på vei over en flerfelts vei mens hun trillet en sykkel da hun be påkjørt.

Ifølge en innledende rapport fra National Transport Safety Board (NTSB) om ulykken ble kvinnen registrert av den selvkjørende bilens kollisjonssensorer 6 sekunder før ulykken inntraff.

Bilens programvare klassifiserte henne først som et uidentifisert objekt, deretter som et kjøretøy, og til slutt som en sykkel, og slet med å finne ut av hvilken retning hun bevegde seg i, ifølge rapporten.

Av rapporten går det også fram at kun 1,3 sekunder før kollisjonen slo Ubers programvare fast at nødbremsene måtte brukes. Ifølge Uber er imidlertid nødbremsene deaktivert når kjøretøyet styres av en datamaskin.

I rapporten heter det også at Ubers selvkjøringssystem «er avhengig av en oppmerksom operatør som kan ta grep hvis systemet mislykkes i å opptre slik det skal under testing».

Videre heter det at den 44-årige operatøren begynte å bremse først etter at kollisjonen fant sted, og at en video fra inne i bilen viser at hun så ned flere ganger før kollisjonen. Selv har hun sagt til etterforskerne at hun overvåket selvkjøringssystemet.

Kvinnen som døde etter å ha blitt påkjørt av den selvkjørende SUV-en, var ifølge NTSB påvirket av metamfetamin og marihuana da ulykken skjedde.

Ulykken har ført til at Uber har stanset testing av førerløse biler i flere amerikanske byer.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]