Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
annonse

Sentralstyret i Norges Sjakkforbund har ekskludert Stein Bjørnsen fra å delta i alle sjakkturneringer på norsk jord.

Dommen fra sentralstyret kommer at Bjørnsen, som er blind, ble avslørt med elektroniske hjelpemidler.

– Vi har nulltoleranse når det kommer til juks og er opptatt av at alle våre medlemmer skal spille etter gjeldende reglement, sier president i Norges Sjakkforbund, Morten L Madsen til nettstedet mattogpatt.

Eksklusjonen er trolig den strengeste i norsk sjakkhistorie.

Bjørnsen ble i mars midlertidig utestengt etter at han ble tatt med en ørepropp festet til håndflaten under et parti med en niåring i Horten Sjakklubbs klubbturnering.

Det var pappaen til niåringen som filmet partiet da han fikk mistanke om det som foregikk.

Stein Bjørnsen ble i 2016 utestengt i to år for å ha jukset seg til suksess. Suspensjonen ble opphevet i januar i år. Etter den tid spilte han åtte offisielle turneringspartier og vant alle.

Stein Bjørnsen har hele tiden avvist alle anklager.

(©NTB)

   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]