Stella Mwangi på scenen under åpningsshowet til Norway Cup 2015 på Ekebergsletta i Oslo lørdag kveld. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Del saken
 • 35
 •  
 •  
 •  
 •  

Angående identifisering. Stella Mwangi har selv stått fram offentlig med sin versjon av saken i Se og Hør onsdag.

Artist Stella Mwangi (31) nektet skyld for promillekjøring og for å ha kalt politifolk for rasister da hun stilte i Oslo tingrett torsdag.

Artisten er tiltalt for å ha kjørt bil med promille tidlig på ettermiddagen fredag 29. september i fjor. Hun skal også ha kjørt inn i en eller flere biler. Da det ble tatt blodprøve av henne to timer etter kjøringen, viste den en promille på 2,22. Da politiet kom og ville ta blodprøve av henne, satte kvinnen seg kraftig til motverge og kalte tjenestemennene rasister, noe som har resultert i en tiltalepost om forulemping av en offentlig tjenestemann.

I Oslo tingrett torsdag nektet kvinnen for samtlige punkter i tiltalen, skriver Dagbladet. Hun forklarte i retten at hun er uenig i hele tiltalen.

Mwangi sa hun ikke hadde bulket noe som helst før hun gikk fra bilen, men at hun drakk en halvflaske whisky med cola og en øl mens hun gjorde seg klar til jentefest.

– Jeg skulle kanskje ikke ha vært så ivrig med å begynne festen, forklarte Mwangi i retten ifølge VG.

Hendelsen skal ha skjedd i Bernt Ankers gate i Oslo. Vitner kontaktet politiet om hendelsen.

– Flere vitner vil forklare at kvinnen framsto som beruset. Kvinnen skal ha forlatt stedet før politiet kom, men det ble gitt en beskrivelse av henne, sa politiadvokat Marita Hagen i retten.

Da politiet kom til bilen, var det imidlertid ingen til stede. Først da bilen, en Mercedes, ble forsøkt tauet vekk omtrent en time og 20 minutter etter varslingen, kom Stella Mwangi selv ut. Da ble hun pågrepet og ført til politihuset. Det var i forbindelse med pågripelsen hun kalte tjenestemennene rasister. Under innledningen i rettssaken sa politiet at det blant annet ble gjort opptak fra politibilen.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 35
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]