USAs president Donald Trump. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
Del saken
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

President Donald Trump vurderer å innføre en importavgift på 25 prosent på biler, ifølge The Wall Street Journal.

Ifølge avisen vurderer Det hvite hus å iverksette en såkalt Section 232-etterforskning av bilhandelen. Om handelsdepartementet finner at importen truer nasjonal sikkerhet, vil det da la seg gjøre å innføre en slik avgift.

Trump kan ha hintet til dette i to Twitter-meldinger tirsdag:

– Snart kommer det store nyheter for våre flotte amerikanske bilforhandlere. Etter å ha tapt arbeidsplasser til andre land i flere tiår, har dere ventet lenge nok!

I en annen melding, hvor han refererer til handelsdiskusjonen med Kina, skrev han at mens samtalene bevegde seg i riktig retning «vil vi til slutt trolig måtte ta i bruk en annen struktur». Trump har flere ganger rast mot Kinas høye importavgift på biler.

Tirsdag ble det kjent at Kina har tilbudt seg å senke avgiften fra 25 til 15 prosent. Trump har imidlertid krevd at landet senker importavgiften på personbiler til 2,5 prosent, det samme som USA har. Han har også krevd at landet kutter alle andre tollsatser og avgifter til samme nivå som USA.

USA sliter med et gigantisk handelsunderskudd med Kina, i fjor på over 3.000 milliarder kroner.

Kilder som avisen siterer, sier Trumps planer om en importavgift er ventet å møte stor motstand hos handelspartnere og bilforhandlere som selger importerte biler.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]