FILE - In this Feb. 10, 2016, file photo, Harvey Weinstein attends amfAR's New York Gala honoring him in New York. Harvey Weinstein's lawyer said in a court filing that federal prosecutors in New York have launched a criminal investigation into the film producer, in addition to a previously disclosed probe by the Manhattan District Attorney. (Photo by Charles Sykes/Invision/AP, File)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Påtalemyndigheten i USA vil fredag sikte og pågripe filmmogulen Harvey Weinstein i forbindelse med anklagene om seksuelle overgrep, ifølge amerikanske medier.

Ifølge NBC , New York Times og New York Daily News, som alle viser til ikke-navngitte kilder, vil Weinstein trolig la seg pågripe uten å yte motstand.

Tidligere torsdag kunngjorde Weinsteins advokat at den overgrepsanklagede filmmogulen er under etterforskning av føderale myndigheter i New York.

Advokaten Benjamin Brafman sa han hadde fått beskjed om at Weinstein var «hovedpersonen» i en etterforskning påtalemyndigheten i New York hadde innledet. Etterforskningen av Weinstein skal ha blitt påbegynt i fjor høst.

– Jeg gjør mitt ytterste for å overtale påtalemyndighetene om at han ikke burde bli arrestert og eller siktet, fordi han ikke med vitende og vilje har brutt loven, sa Brafman.

Det er nå sju måneder siden de første kvinnene sto fram og fortalte om overgrepene de hevder Weinstein utsatte dem for. Siden har over 100 kvinner fortalt lignende historier om overgrep, trakassering og annen upassende oppførsel. Mange av kvinnene anklager ham også for voldtekt.

Politiet har også åpnet etterforskning mot ham i Los Angeles og London.

Selv nekter Weinstein for noen gang å ha vært med på uønskede seksuelle aktiviteter. Anklagene mot Weinstein markerte starten på Metoo-kampanjen som har bidratt til avsløring av trakassering og overgrep i en lang rekke land.

NTB-Ritzau

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]