Justisminister Tor Mikkel Wara (Frp). Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse

Justisdepartementet vil utvide foreldelsesfristen ved overgrep mot barn. Grunnen er at kortere frister i den nye straffeloven kan ha hatt uheldige konsekvenser.

annonse
annonse

Dette er ett av forslagene til endringer i straffeloven og andre lover som i dag sendes på høring. I høringsnotatet foreslås det også å utvide fristene for visse andre lovbrudd.

annonse

Departementet begrunner forslaget med at det ved slike lovbrudd ofte kan dreie seg om handlinger som fornærmede ikke ser seg i stand til å fortelle om før det har gått noe tid. De gjeldende fristene vil derfor kunne gjøre det vanskelig å avdekke slike handlinger før straffansvaret er foreldet.

– Den nye straffeloven er et resultat av et stort arbeid som har pågått over mange år, og overgangen til en ny lov har i hovedsak vært vellykket. Straffeloven er en av de viktigste lovene i en rettsstat, og den påvirker livet til mange mennesker, sier justisminister Tor Mikkel Wara (Frp).

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Høringen er en oppfølgning av den nye straffeloven, som trådte i kraft 1. oktober 2015. Ikraftsettelsen av den nye straffeloven medførte behov for en rekke lovendringer i straffeloven og andre lover. Det var likevel ikke anledning til å følge opp alt i forbindelse med ikraftsettelsen.

De siste par årene har man dessuten høstet en del erfaringer med loven, noe som også kan gi grunnlag for å vurdere enkelte lovendringer.

Videre foreslår høringsnotatet blant annet endringer som tar sikte på å bedre mulighetene til å straffe korrupsjon med forgreninger til utlandet.

Høringsfristen er satt til 10. september.

(©NTB)

[email protected]

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.