Emmanuel Macron mener at Jimmie Åkesson ikke forstår hva svenske verdier er. Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP / NTB scanpix
Del saken
 • 1.3K
 •  
 •  
 •  
 •  

I 2010 ble den franske forfatteren Michel Houellebecq dømt av en fransk rett for å si at islam er en “dum” religion. Siden har situasjonen for ytringsfriheten i Frankrike bare blitt verre. Og først og fremst rammer lovgivningen personer som driver religionskritikk av islam, skriver Gatestone Institute. Og nå kommer trolig en ny lov mot «falske nyheter» som kan sensurere bort nettsider som kritiserer islam.

President Macron fortalte nylig at han ønsker en lov mot “falske nyheter”. Hvis loven blir vedtatt vil alle internettblader i Frankrike som ikke publiserer innhold i samsvar med hva regjeringen definerer som “sanne nyheter”, kunne lukkes umiddelbart av regjeringen. Hvis nettsidene er utenfor Frankrike, blir tilgangen til sidene blokkert.

Islamistiske internettsteder er ikke på listen over “falske nyheter”-leverandører. Hvilke internettidskrifter og nettsteder er øverst på listen? De som snakker i islam, skriver den amerikanske tenketanken.

I årevis har ytringsfriheten i Frankrike gjennomgått en utvikling mot å bli stadig snevrere, særlig når det gjelder ytringer om islam og islamsk terrorisme. Journalister som uttrykte at islam var mer som en krigsreligion enn en religion for fred, er systematisk blitt forfulgt, hevder Gatestone Institute.

Kommentator Éric Zemmour fikk sin første juridiske dom i 2011. Nettstedet Riposte Laïque ble etablert i 2007 for å bekjempe sensur, forsvare sekularisme og beholde retten til å kritisere islam. Umiddelbart strømmet det inn med en overveldende mengde anmeldelser mot grunnleggeren Pierre Cassen.

Siden da har Éric Zemmour og Pierre Cassen brukt timer på å bevise for påtalemyndigheten at de har rett, men forgjeves. Den 20. januar 2018 ble Pierre Cassen dømt til en bot på 12.000 euro for å “oppfordre til hat mot muslimer”. Han ble også dømt til tre måneders fengsel for, som redaktør, å ha trykket en artikkel i sitt blad Riposte Laïque, som hevdet at ekstreme muslimer er i krig med Frankrike og Vesten, og at det er incitamenter i Koranen til å drepe vantro.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1.3K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]