External Security (DGSE) French intelligence agency. Foto: AFP PHOTO / POOL / FRANCOIS GUILLOT
annonse

To tidligere franske etterretningsagenter er pågrepet og siktet for å ha spionert for fremmed makt, angivelig for Kina. 

De to var tidligere ansatt i etterretningsorganisasjonen DGSE, Frankrikes motstykke til amerikanske CIA og britiske MI6. De ble pågrepet i desember i fjor og har sittet i varetekt siden.

Franske myndigheter bekrefter at de tidligere agentene er siktet for å ha spionert «for fremmed makt» og betegner saken som svært alvorlig.

annonse

Kona til den ene av eksagentene er også siktet i saken, men hun er ikke varetektsfengslet.

Den ene av de varetektsfengslede mennene var tidligere stasjonert i Beijing, ifølge avisen Le Monde og TV-programmet Quotidien.

(©NTB)

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]