A Thai Muslim man waves a Palestinian flag in front of Pattani Central Mosque in the restive southern province of Pattani on December 22, 2017. AFP PHOTO / TUWAEDANIYA MERINGING
Del saken
 • 99
 •  
 •  
 •  
 •  

Thailand er et av de mest populære reisemålene for nordmenn som søker varme og flotte badestrender. Men reis ikke for langt syd i landet. Der opererer fremdeles en muslimsk opprørsbevegelse. Forrige søndag sprengte den bomber flere steder i tre sørlige grenseprovinser, skriver Bangkok Post. Flere personer ble skadet, men ingen drept.

De samordnede angrepene skjedde klokka 19.00, umiddelbart etter kveldsbønnene som markerte slutten av den daglige fasten under den hellige måneden Ramadan, skriver avisen.

I Yala-provinsen eksploderte fire bomber i fire distrikter. En av dem gikk av ved en minibank. Bomben ble plassert i en søppelbøtte ved siden av minibanken. I Banang Sata-distriktet ble en bombe detonert ved en kraftmast langs en motorvei. I Raman-distriktet ble også en elektrisitetsmast bombet. I et annet distrikt eksploderte en bombe på en parkeringsplass bak en sikkerhetsbase. I Narathiwat-provinsen eksploderte en tidsinnstilt bombe på en minibank eid av staten. En annen bombe gikk av på en islamsk minibank.

Kilder forteller til Bangkok Post at de som plasserte ut bombene noen steder hadde kledd seg som kvinner med skjulte ansiktene.

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 99
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]