FILE - In this June 27, 2006, file photo, Jhon Jairo Velasquez, a former hit man for Pablo Escobar, gives his testimony while holding a book titled "The True Pablo, Blood, Treason, and Death," during the trial against Alberto Santofimio Botero in Bogota, Colombia. (AP Photo/William Fernando Martinez, File)
Del saken
 • 12
 •  
 •  
 •  
 •  

Jhon Jairo Velasquez, en tidligere leiemorder i kartellet til den avdøde narkobaronen Pablo Escobar, er pågrepet av colombianske myndigheter.

Den 56-årige leiemorderen, mest kjent under kallenavnet «Popeye», ble løslatt fra fengsel i 2014 etter å ha sonet i 23 år.

Fredag ble han pågrepet igjen, mistenkt for å drive med utpressing, ifølge påtalemyndigheten i Colombia.

Tidligere har colombianske myndigheter uttalt at Velasquez var under etterforskning for trusler via sin Twitter-konto mot Gustavo Petro, en av kandidatene i søndagens presidentvalg. Selv hevdet «Popeye» at Twitter-kontoen hans hadde blitt hacket.

Velasquez har tidligere innrømmet å ha drept 300 mennesker i Colombia, samt organisert over 3.000 andre drap. Han var med i Medellin-kartellet, som herjet i Colombia på 1970- og 80-tallet, og beskrives som en av Escobars mest sentrale «Sicarios», eller leiemordere.

Da han ble løslatt i 2014 var forklaringen at han samarbeidet med myndighetene i forbindelse med etterforskningen av drapet på tidligere presidentkandidat Luis Carlos Galan i 1989. Han vitnet mot tidligere justisminister Alberto Santofimio, som er dømt for å ha bestilt drapet.

Santofimio var en Galans rivaler i kampen om presidentvervet.

Siden han ble løslatt har «Popeye» gjort seg bemerket på YouTube, der han ofte gir uttrykk for sine konservative politiske synspunkter.

NTB-AFP

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 12
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]