Norsk Industri, her representert ved direktør Stein Lier-Hansen, skal møte regjeringen angående direkteruter til Kina. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse

Norsk Industri mener mangelen på direkteruter til Kina rammer sjømateksport. Foreningen skal møte regjeringen angående situasjonen.

Det kommer fram i et brev omtalt av E24. I brevet heter det at flere lakseeksportører melder om for dårlig kapasitet på rutene til Kina.

«Vi er kjent med at kinesiske flyselskaper har valgt København og Stockholm som destinasjoner for sine Skandinavia-ruter, i stedet for Oslo Lufthavn. Det er viktig for oss å få vite hvordan statsråden og Samferdselsdepartementet arbeider med lufttrafikken til Kina», skriver Norsk Industri, ifølge E24.

annonse

Nettstedet skriver videre at direkteruter til Kina er «høyt prioritert» av Avinor, men at de ikke har fått tilgang til Norges ambassade i Kina i forbindelse med arbeidet for å opprette disse.

Avinor ønsker ikke å kommentere situasjonen ytterligere. Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) skriver på sin side at regjeringen ønsker å utvikle nye ruter til og fra Norge.

– Det er positivt om aktører ønsker starte ruteflyging mellom Norge og Kina, både for passasjerer og frakt. Jeg er ikke kjent med at noen flyselskap har søkt om å opprette ruter fra Kina til Norge og fått avslag fra norske myndigheter, skriver Solvik-Olsen til E24.

Samferdselsministeren bekrefter et kommende møte med Norsk Industri angående situasjonen.

(©NTB)

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]