Eirik Bergesen på scenen foran streikende NRK-journalister. Foto: All Makt
annonse
annonse

Kilder som ønsker å være anonyme kan rapportere at rødkledde streikende fra NAV-kanalen NRK svingte seg i baren, i 2. etasje på Internasjonalen på Youngstorget, natt til onsdag.

Det var uten tvil den beste “overklasse”-festen i Oslo denne varme mai-natta. Stor stemning og alkoholen fløt fritt. De streikende syntes ikke å ha dårlig råd.

Det var store glis på solbrune, uthvilte NRK-ansatte. Fra inn- og utland var NJ-journalistene samlet til årets happening.

annonse

Fra en opprørt anonym kilde

På programmet var det konserter, stand-up og dansing til byens beste DJ (streikebryteri?)

Resett – også kalt “Serett” av standup-komiker’n fra All Makt – ble viet mer oppmerksomhet i showet enn TV 2 og VG til sammen. Og med i programmet var et fiktivt to minutter langt intervju med Resett-redaktør Helge Lurås.

På en sterk andreplass i komikken var politikerforakten, men slik humor er vel lov bak lukkete dører..

annonse

Et steinkast unna satt slitne midlertidige ansatte og ventet på nattbussen hjem. De var ikke inviterte.

Helge Lurås selv sier han er beæret over at journalistene i NRK har hyret inn en av Norges fremste komikere til å vie Resett og ham selv oppmerksomhet.

– Dette viser at budskapet vårt når frem til NRK også, sier han. – Og det er særlig gledelig at de også tenker på oss når de har fri.

Pyrrhosseier 

Dagen etter ble streiken avsluttet. Festen fortsatte på langbord på Youngstorget, men uten røde t-skjorter.

annonse

Det er da enda godt det er varmerekord i Oslo. Passer bra å ta ut noen feriedager da.

Og som det er sagt:

“First they ignore you. Then they ridicule you. And then they attack you and want to burn you. And then they build monuments to you”.

Union leader Nicholas Klein in 1914

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon