Dagens barneombud Anne Lindboe er ferdig med sitt seks år lange åremål, og nå har regjeringen funnet hennes erstatter. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Fredag får vi vite hvem som overtar som barneombud etter at Anne Lindboe går av etter seks år i jobben.

Blant de 67 søkerne til den ettertraktede jobben er det 48 kvinner og 19 menn.

En av søkerne er 47 år gamle tingrettsdommer Inga Bejer Engh, som var aktor i 22. juli-saken.

Statsråd Anniken Hauglie (H) presenterer det nye barneombudet på en pressekonferanse fredag.

På søkerlisten er også tidligere generalsekretær i Norges Idrettsforbund, Inge Andersen (53). Andre søkere er landets første mobbeombud Bodil J. Houg (47) og utenriksminister Ine Eriksen Søreides mann Øystein Eriksen Søreide. Han var tidligere byråd for helse og sosiale tjenester i Oslo kommune, men har vært bydelsdirektør i Grorud siden 2016.

Etter det NTB får opplyst fra regjeringskilder var Eriksen Søreide ikke blant de tre kandidatene til jobben som i april ble intervjuet av et barnepanel.

Eriksen Søreide er gift med utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H), som er nær venninne av barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland (H), og hun har derfor erklært seg inhabil. Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) ble oppnevnt som settestatsråd i sakens anledning.

Barneombudet er både et kontor og en person. Dagens barneombud, Anne Lindboe, ble utnevnt til stillingen i 2012 av daværende statsråd Inga Marte Thorkildsen (SV), og går av i år etter seks år i jobben.

Barneombudet er faglig uavhengig, men administrativt underlagt Barne- og likestillingsdepartementet (BLD).

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]