Illustrasjonsbilde. Foto: Havkmo
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Helse- og sosialkomiteen i Oslos bystyre har kalt inn byrådsleder Raymond Johansen (Ap) til høring. Temaet er voldsproblemene i Oslo øst og sør den siste tiden.

Høringen kommer etter en rekke hendelser, blant annet volds- og skyteepisoder og tilfeller der ungdom har kastet stein og truet Natteravnene, skriver Nettavisen.

– Det har kommet en del nyheter det siste halvåret som er urovekkende. Det er naturlig at vi inviterer en rekke aktører i alt fra byrådsleder Raymond Johansen, ungdommene selv, bydelsutvalgene og politiet, sier komitéleder James Stove Lorentzen (H).

Johansen sier han er klar til å bidra. Han synes det er viktig å ta tak i problemene.

– Jeg er veldig glad for at et samlet bystyre er opptatt av disse problemstillingene. Jeg ser fram til å fortelle om alle tiltakene vi gjennomfører for å styrke forebyggingen blant unge, sier Johansen vi sin rådgiver Marte Ingul.

Tidligere denne uken var det hastemøte mellom Natteravnene og politiet i Oslo øst, etter at ungdommer forrige helg kastet stein mot Natteravnene og traff en av dem i hodet. Også Natteravnenes generalsekretær, Lars Norbom, er kalt inn til høringen, som skal holdes 18. juni. Så langt er Johansen den eneste byrådens om er innkalt.

– Det er begrenset hvor mange vi kan kalle inn, men det er naturlig at Johansen som byrådsleder kalles inn. Han har vist stor interesse for temaet og dette er et tema som angår skole, oppvekst og helse, sier komitéleder Lorentzen.

(©NTB)

[email protected]

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]