Petter Solberg jager seier på Silverstone. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Petter Solberg håper å bli den første som vinner en VM-runde i rallycross på det som omtales som hjertet av britisk motorsport, Silverstone.

I helgen arrangeres det for første gang i historien VM-runde i rallycross nettopp på den verdensberømte banen.

Tidligere har den britiske VM-runden gått på legendariske Lydden Hill, men 28. mai i fjor var det slutt. Da sto Petter Solberg på toppen av seierspallen. Siden har han imidlertid ikke tatt en eneste seier.

Det vil han gjøre noe med på Silverstone.

– Vi har bilen til å vinne, og både formen og selvtilliten er på rett vei. Jeg har tro på at vi kan kjempe om gode resultater og viktige VM-poeng på Silverstone, sier østfoldingen i en pressemelding.

– Vi testet her før sesongstart og hentet mye informasjon ut av banen, til og med på vått underlag siste testdag. Silverstone er en av de eldste og mest kjente motorsportsarenaene i verden, og vi gleder oss til å kjøre det første løpet på den nybygde rallycrossbanen, tilføyer han.

Storbritannia har vært forbundet med mye suksess tidligere for Solberg. I Rally Storbritannia i 2002 tok han sin første seier i rally-VM, og året etter vant han både VM-tittelen og løpet samme sted. I rallycross vant Solberg VM-runder på Lydden Hill både i 2015 og i fjor.

Solberg og teamkompis Johan Kristoffersson håper å stjele showet igjen på Silverstone i helgen.

Regjerende verdensmester Kristoffersson la tidenes seiersrekke i rallycross-VM – ni seirer på elleve løp – bak seg i Belgia forrige gang. Der ble han nummer fem.

Solbergs svenske teamkamerat leder likevel førermesterskapet med ni poeng på franske Sebastien Loeb og ytterligere ett poeng på Petter Solberg.

Etter VM-runden på Silverstone, står Norge for tur. Om to uker tar VM-arenaen Lånkebanen ved Stjørdal i Trøndelag imot verdens beste rallycrossførere til sesongens femte av tolv runder.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]