Foto: AP Photo/Heri Juanda
annonse
annonse

Den svenske politiske kommentatoren Jan Sjunnesson ble avhørt av politiet etter at en velkjent “antihat-gruppe” anmeldte ham for å ha delt et satirisk bilde av to bokomslag, der islamske sharialover blir latterliggjort. Dette skriver kommentatoren på sin blogg.

Sjunnesson ble avhørt av politiet sent i forrige uke, etter at han postet et bilde på Facebook av to bokomslag som gjør narr av elementer i den muslimske sharialovgivningen. En av de to omslagene forestiller to muslimske menn som pisker en annen mann, og er titulert “Med morfar på jobb”.

Sjunnesson, som tidligere har vært redaktør for den Sverigedemokraternas magasin Samtiden, forteller Breitbart at han ikke selv laget bildene, men at det var et forsøk på latterliggjøre nylige bokutgivelser, som den omstridte barneboken “Farfar har fire koner”.

annonse

Ifølge den tidligere redaktøren er den den beryktede forkjemperen for såkalt sosial rettferdighet, Näthatsgranskaren, som stod bak anmeldelsen av Facebook-posten til politiet.

Näthatsgranskaren har bidratt til at antall tiltaler for såkalt hatprat har økt kraftig på senere tid, da gruppen kontinuerlig leter etter materiale de mener er hatefullt.

Heldigvis for Sjunnesson ble saken endelig henlagt av politiet tirsdag denne uken. Han mener at selv om de fleste anmeldelsene fra aktivistgruppen ender slik, så kan det å bli innkalt til politiavhør ødelegge en person navn og rykte, og gjøre andre redde for å snakke åpent om hva de mener.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon