Foto: AP Photo/Heri Juanda
Del saken
 • 202
 •  
 •  
 •  
 •  

Den svenske politiske kommentatoren Jan Sjunnesson ble avhørt av politiet etter at en velkjent “antihat-gruppe” anmeldte ham for å ha delt et satirisk bilde av to bokomslag, der islamske sharialover blir latterliggjort. Dette skriver kommentatoren på sin blogg.

Sjunnesson ble avhørt av politiet sent i forrige uke, etter at han postet et bilde på Facebook av to bokomslag som gjør narr av elementer i den muslimske sharialovgivningen. En av de to omslagene forestiller to muslimske menn som pisker en annen mann, og er titulert “Med morfar på jobb”.

Sjunnesson, som tidligere har vært redaktør for den Sverigedemokraternas magasin Samtiden, forteller Breitbart at han ikke selv laget bildene, men at det var et forsøk på latterliggjøre nylige bokutgivelser, som den omstridte barneboken “Farfar har fire koner”.

Ifølge den tidligere redaktøren er den den beryktede forkjemperen for såkalt sosial rettferdighet, Näthatsgranskaren, som stod bak anmeldelsen av Facebook-posten til politiet.

Näthatsgranskaren har bidratt til at antall tiltaler for såkalt hatprat har økt kraftig på senere tid, da gruppen kontinuerlig leter etter materiale de mener er hatefullt.

Heldigvis for Sjunnesson ble saken endelig henlagt av politiet tirsdag denne uken. Han mener at selv om de fleste anmeldelsene fra aktivistgruppen ender slik, så kan det å bli innkalt til politiavhør ødelegge en person navn og rykte, og gjøre andre redde for å snakke åpent om hva de mener.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 202
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]