Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Henrik Ingebrigtsen ble nummer fem på distansen to engelske mil (3218 meter) under Diamond League-stevnet i Oregon lørdag. 18 år gamle Selemon Barega vant.

Etiopiske Berega var overlegen gjennom hele løpet og avsluttet på tiden 8.20,01. Selv ikke en sluttsterk Paul Cheumo, som tok sølv på 5000-meter under OL i 2016, kunne hamle opp med 18-åringen under løpet i Eugene i Oregon på USAs vestkyst.

Også formsterke Birhanu Balew fra Bahrain og canadiske Mohammed Ahmed havnet foran Ingebrigtsen, som dermed endte på en femteplass på tiden 8.22,29.

 

– Hadde vunnet
Tiden er likevel ny norsk rekord på den uvanlige distansen to engelske mil. Den gamle bestenoteringen tilhørte Knut Kvalheim (8.22,31) og ble satt i 1976.

Trener og pappa Gjert Ingenbrigtsen sier til Norges Friidrettsforbund at han mener løpet var perfekt taktisk utført fram til det gjensto 250 meter. Da tok Ingebrigtsen feil rygg og ble stengt inne.

– Jeg er ganske trygg på at han hadde vunnet dette løpet greit om han ikke hadde låst seg inne. Men Henrik er tilbake. Han er nok litt irritert akkurat nå, men det er lov, sier treneren.

 

Møter de beste
Selv om den arrangeres under Diamond League-stevnet, er ikke to engelske mil regnet som en Diamond League-øvelse. Det er heller ikke distansen én engelsk mil (Bowerman Mile), som Jakob Ingebrigtsen skal løpe senere lørdag.

Der møter yngstebror Ingebrigtsen blant andre amerikanske Matthew Centrowitz, OL-mester på 1500 meter i Rio i 2016, og kenyanske Elijah Manangoi, regjerende verdensmester på samme distanse. Én engelsk mil er 1609 meter.

 

Reiser hjem
OL-helten Filip Ingebrigtsen har reist hjem fra treningsoppholdet i USA etter at han fikk smerter i foten under en 5000-meter i California tidligere i mai. Hans to brødre følger etter søndag, noe de gleder seg til.

– De begynner å bli preget av å ha vært sju uker ute på treningsleir, og de gleder seg til å treffe sine nærmeste igjen. Det blir litt brakkesyke når du er så lenge ute, sa Gjert Ingebrigtsen, brødrenes far og trener, til NTB torsdag.

Neste løp for Henrik Ingebrigtsen blir den såkalte drømmemila under Bislett Games 7. juni.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]