Foto: Kevin Moloney/Getty Images/AFP
annonse

En lærer ved ungdomsskolen i USA der en elev løsnet skudd fredag, skal ha kastet seg mot eleven og lagt ham i bakken. Læreren og en annen elev ble skutt.

En elev gikk inn på et naturfagsrom på ungdomsskolen Noblesville West Middle School i delstaten Indiana og begynte å skyte fredag.

Ifølge en av elevene som var i rommet, Ethan Stonebraker, kan den 29 år gamle læreren Jason Seaman ha avverget en mer alvorlig situasjon.

– Naturfagslæreren vår løp mot ham med en gang, slo våpenet ut av hendene hans og kastet ham i bakken. Om det ikke hadde vært for ham, ville mange fler av oss vært skadd, sier Stonebraker. Til ABC News sier han at læreren kastet en basketball mot skytteren og løp mot ham mens han ble beskutt, samtidig som hylende elever søkte dekning under pultene sine.

Politiet i delstaten sier den mistenkte eleven raskt ble pågrepet rundt klokken 9 fredag morgen lokal tid.

Ifølge Seamans bror, ble læreren skutt tre ganger. Han ble operert fredag og skal være bevisst. En 13 år gammel jente er fortsatt kritisk skadd etter hendelsen, ifølge den lokale kanalen Wish TV.

Noblesville, som ligger rundt 32 kilometer nordøst for Indianapolis, har rundt 50.000 innbyggere. Skolen der skyteepisoden fant sted, har rundt 1.300 elever.

Angrepet fant sted bare en uke etter skytingen ved en ungdomsskole i Santa Fe i Texas, der åtte elever og to lærere ble drept.

(©NTB)

   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]