Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Del saken
 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  

I 2017 fikk bare 23 prosent av eldre med hjemmesykepleie den gratis tannbehandlingen de har krav på.

Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå, ifølge Dagbladet.

Eldre og langtidssyke som har tilsyn av hjemmesykepleie, har rett til gratis tannbehandling. Den offentlige tannhelsetjenesten er fylkeskommunal og får bevilget penger til å gi et oppsøkende tilbud til de gruppene som har krav på det.

Hvorfor hele 77 prosent av hjemmeboende, syke eldre ikke benytter seg av tilbudet, finnes det ikke statistikk på, ifølge avisen. I en undersøkelse utført av en gruppe forskere ved Universitetet i Bergen svarer mange av dem at de ikke har noen som kan følge dem til tannklinikken.

Fylkestannlege i Hordaland Arne Åsan sier til Dagbladet at henting ikke er en del av deres tjeneste.

– Tannhelsetjenesten kan ikke ha ansvaret for at pasienter kommer seg til klinikken, men tannhelsetjenesten skal selvfølgelig tilrettelegge slik at tid for behandling passer best mulig, sier han.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]