Nato. REUTERS/Thierry Roge
annonse

I et brev til generalsekretær Jens Stoltenberg ber regjeringen i Ungarn om at NATO revurderer sin støtte til Ukraina. Ikke aktuelt, sier NATO.

– NATO bringer en sterk politisk og praktisk støtte til Ukraina og har ingen planer om å endre dette, sier en anonym NATO-funksjonær til ukrainske medier, ifølge nyhetsbyrået Unian.

Det hele bunner i en konflikt mellom de to landene på grunn av en ny språklov i Ukraina som forbyr undervisning på minoritetsspråk på videregående skoler. Loven har provosert Ungarn kraftig fordi den rammer en ungarskspråklig minoritet i landet.

annonse

Regjeringen i Ungarn mener at Ukraina ikke klarer å omorganisere landets økonomipolitiske og sosiale systemer, til tross for den politiske og finansielle støtten landet får fra blant andre NATO, EU, Det internasjonale pengefondet (IMF) og Verdensbanken.

NATO deler ikke dette synet.

– I de senere årene har Ukraina implementert viktige reformer i forsvars- og sikkerhetssektoren, i tillegg til helsevesen, utdanning og velferd, sa NATO-kilden.

Ungarn har ved flere tilfeller blokkert møter på ministernivå mellom Ukraina og NATO på grunn av konflikten.

(©NTB)

Annonser
  • 33
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]