OSLO 20060510 Sommerstemning på Aker Brygge. Solskinn og reker er en god kombinasjon. To unge menn spiser reker på bryggekanten. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX NB! Modellklarert
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Mens det er pene sommerdager med blå himmel og strålende sol på Østlandet, er det snø, regn og storm i Finnmark.

– Vi har utstedt et farevarsel for storm enkelte steder i Finnmark, sier vakthavende meteorolog Geir Bøyum ved Meteorologisk institutt til NTB.

E69 ble ved 13-tiden stengt mellom Hønsa og Nordkapptunnelen på grunn av værforholdene. Tidligere på dagen blåste en campingvogn av veien på E69, og kort tid senere blåste en bobil og en bil over ende. Vinden har også løftet et tak på et uthus, og taket landet på et kjøretøy. Ingen personer ble skadd, opplyser politiet til iFinnmark.

Langs E6 i Lakselv henger en lyktestolpe over veien i en kraftledning. Politiet advarer bilister mot å kjøre under lyktestolpen.

Utenfor Honningsvåg er det orkan i kastene. To cruiseskip får ikke lagt til kai som planlagt på grunn av uværet.

Politiet advarer om full storm

– Vi ber folk som oppholder seg på Porsangerhalvøya, om å være innendørs. Her er det full storm. I tillegg bør folk som kjører store, men lette biler kanskje utsette kjøringen til vinden avtar, sier operasjonsleder Gunnar Øvergaard i Finnmark politidistrikt til NTB.

I tillegg til den kraftige vinden, skaper nedbør i form av snø og regn også problemer i Finnmark. Det er meldt om underkjølt regn og dermed is på E69 mellom Skarsvåg og Honningsvåg. Det er også meldt om snø på veien ut til Gjesvær. Lørdag er det 4–5 grader i store deler av Finnmark.

– Været kan skape ytterligere trafikale problemer, spesielt på enkelte fjelloverganger. Det er imidlertid ventet mildere vær de kommende dagene, og da vil vi se høyere temperaturer, mindre nedbør og mindre vind, sier vakthavende meteorolog Geir Bøyum.

Sol og sommer

Kontrastene til Østlandet kunne knapt vært større. Enkelte steder er det ventet at temperaturene vil nå 30 grader, og at det fine været vil holde seg langt inn i neste uke.

– Både Drammen og Gulsvik opplevde temperaturer nær 30 grader fredag, og det ser særlig lovende ut søndag med tanke på å komme opp i lignende temperaturer, sier meteorolog Martin Granerød til Dagbladet.

Denne måneden har vært den varmeste mai-måneden som er registrert i Oslo, Bergen og Kristiansand. I Oslo har gjennomsnittstemperaturen gjennom døgnet vært på 14,5 grader. Det er den høyeste som er målt siden Meteorologisk institutt begynte å måle temperaturgjennomsnittet i hovedstaden.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]