Erna Solberg fikk en stor mikrofon etter sin tale under kampanjesamlingen på Gardermoen lørdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Del saken
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  

Med hele 472 dager igjen til kommunevalget innledet statsminister og Høyre-leder Erna Solberg partiets kampanjesamling på Gardermoen lørdag.

– For å si det enkelt: Vi skal vinne byene. Vi skal vinne bygdene. Kort sagt skal vi vinne valget neste år, sa Solberg til de flere hundre partimedlemmene.

Målet er å ta tilbake makten i byer som Oslo, Trondheim og Bergen. Bergenseren Solberg viste blant annet til gode målinger i hjembyen.

– Bergensere er jo kjent for å være sindige, ydmyke og ikke minst fornuftige, sa hun – til stor latter fra salen.

– Vi liker riktignok rødfarge på fotballdraktene våre. Men vi foretrekker blåfarge på byrådslederne våre!

Skole, eldre og velferd

Budskapet til partimedlemmene var at Høyre skal sørge for bedre skole, bedre eldreomsorg og bærekraftige velferdskommuner.

– Vi skal vinne valget med det vi gjør ellers, med å snakke om politikkens innhold, sier Solberg til NTB.

– Når 10.000 barn går ut av skolen uten å lære å lese og skrive godt nok, er det en barriere for deres videre utvikling. Da må det være en prioritet at vi får til tidlig innsats og sørger at ikke barn opplever skolevegring fordi de ikke har fått god nok hjelp, fortsetter hun.

Solberg viser til at regjeringen sist uke fikk en lovregulering av tidlig innsats plass.

Kommunereformen

Lørdag var det 472 dager igjen til kommune- og fylkestingsvalget 2019.

– Vi pusher alle til å jobbe hardt med både programarbeidet og kampanjen. Selve kampanjen utad vil ta litt lengre tid. Men noen har allerede nominert ordførerkandidaten sin, poengterer Erna Solberg.

– På grunn av kommunereformen er det mange nye kommuner, og det er alltid spennende å se hvordan det slår ut, sier statsministeren.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]