Gareth Bale ordnet mesterligaseier for Real Madrid. Foto: Sergei Grits, AP/NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ingen lag hadde vunnet mesterligaen tre ganger på rad, men lørdag ble trippeldrømmen virkelig for Real.

Kampens øyeblikk kom etter 64 minutters spill. Bale brassesparket ballen i mål på utrolig vis. Lagkameratene kastet seg over 28-åringen i feiringen som fulgte. Waliseren ble benket fra start, men dukket opp som en joker da laget hans trengte det som mest. Han hadde vært på banen bare et par minutter da han scoret drømmemålet.

Karim Benzema sendte Real i føringen i Kiev, men Sadio Mané utlignet for Liverpool. Til slutt var det en waliser som skulle senke engelskmennene. Bale ordnet både 2-1 og 3-1.

Liverpool fikk et hardt skudd for baugen etter bare en halvtimes spill i den ukrainske hovedstaden. Stjernespilleren Mohamed Salah måtte ut med en skulderskade. Kanskje kan også VM være i fare for egypteren. Salah gikk gråtende av gressmatten da han innså at han måtte gi seg. Adam Lallana erstattet ham for de røde.

Kjempetabbe

Også Real-back Dani Carvajal måtte ut med skade. Backen gråt da han måtte ut etter en smell i foten. Inn kom Nacho.

Liverpool førte kampen den første halvtimen. Trent Alexander-Arnold og Virgil van Dijk fikk begge gode scoringsmuligheter, men etter Salah-byttet tok Zinedine Zidanes Real-mannskap over. Cristiano Ronaldo fikk en kjempesjanse noen minutter før pause, men Liverpool-keeper Loris Karius reddet. Returen ble satt i mål av Benzema, men franskmannen ble korrekt avvinket for offside.

Real skulle uansett ta ledelsen, men på svært merkelig vis. På et utspill kastet Loris Karius ballen i Benzemas utstrakte fot. Real-spissen så til sin glede at ballen fant veien til nettmaskene, mens Liverpools burvokter fortvilte. Engelskmennene mente at scoringen burde annulleres, men fikk ikke gehør fra dommer Milorad Mazic.

Innbytterhelt

Men Liverpool svarte nesten umiddelbart. Sadio Mané utlignet til 1-1 bare fire minutter etter Benzemas scoring. Dejan Lovren vant en duell i feltet etter corner, og like foran mål dukket Mané opp. Han plasserte ballen enkelt i mål.

Real fikk en god mulighet til å gå opp til 2-1 etter en drøy times spill. Isco fikk løsnet et godt skudd, men Karius vartet opp med en flott redning og slo til corner. Like etter ble tidligere Tottenham-spiller Bale byttet inn.

Og waliseren innfridde til gagns, kun 122 sekunder etter at han kom inn. Etter 64 minutter vartet han opp med det som må være et av mesterligahistoriens flotteste mål. Marcelo la inn fra venstre, Bale kastet seg opp og brasset ballen inn i venstre hjørne.

Sadio Mané utlignet nesten fra distanse i det 70. minutt, men senegaleseren måtte se ballen gå i stolpen og ut.

Kort tid etter punkterte Bale kampen, denne gang etter nok en tabbe fra Loris Karius. Keeperen slo ballen inn i eget nett da han prøvde å stoppe et Bale-skudd fra distanse.

Liverpool maktet ikke å kjempe seg tilbake i kampen. Dermed kunne Real-fansen juble for tre strake sammen med spillerne.

NTB-AP

(©NTB)

[email protected]

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]