AFP PHOTO / JACK GUEZ
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

USA advarer om en sterk motreaksjon dersom regjeringsstyrkene innleder offensiv i Sør-Syria, etter at flygeblader om offensiv ble sluppet i Daraa-provinsen.

Innbyggere i den sørlige provinsen Deraa fortalte fredag at flere ulike flygeblader er sluppet over området som grenser til Israel og Jordan. Et av flygebladene viser en rekke døde personer, med påskriften «dette er den uunngåelige skjebnen til enhver som insisterer på å bære våpen».

– Som en garantist sammen med Russland og Jordan for at det skal skje en nedtrapping i området, vil USA gå til sterke og passende motreaksjoner mot Assad-regimets overtredelser, sa talsperson for det amerikanske utenriksdepartementet, Heather Nauert.

USA, Russland og Jordan meklet fram en våpenhvile for sørlige deler av Syria i fjor, men det ventes nå at regjeringsstyrkene i Syria vil forsøke å gjenerobre regionen.

– Vi advarer det syriske regimet mot enhver handling som kan føre til en utvikling i konflikten, eller som setter våpenhvilen på spill, sa Nauert. Hun minnet om at provinsen er en del av området hvor USA, Russland og Jordan meklet fram en våpenhvile i fjor.

Nauert la til at våpenhvilen ble styrket i november i et møte mellom president Donald Trump og hans russiske motpart Vladimir Putin.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]