Daniel-André Tande har slitt med sykdom i vår. Nå ryker første treningsleir med A-landslaget i Innsbruck. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

Daniel-André Tande sikret dobbelt VM-gull i skiflyging sist vinter. Nå er Kongsberg-hopperen satt kraftig tilbake etter en infeksjon.

– Han blir ikke med oss på den første hoppsamlingen i Innsbruck, hvor vi skal gjennomføre flest mulige hopp foran hoppuka og ski-VM, bekrefter hoppernes landslagssjef, Alexander Stöckl.

– Tande fikk en infeksjon i vår og måtte på antibiotika. Det var ikke alvorlig, men det tok tid. Han har ikke fått trent som han skulle fysisk, og Daniel gikk nesten to uker uten trening, sier Stöckl til NTB.

annonse
Verst tenkelige periode

24 år gamle Tande har de siste årene vært Norges fremste hopprofil på herresiden. Nå trøbler lysluggen med helsen foran VM-sesongen.

– Det er vanskelig å måle hvor mye han blir satt tilbake, men han taper fysisk trening i den verst tenkelige perioden. Det er nå vi skal trene oss opp fysisk, før vi setter i gang med sommerhoppingen. Daniel føler seg ikke frisk og er slapp i beina. Da er det vanskelig å trene teknikk. Han blir hjemme for å trene opp fysikken etter sykdomsperioden, sier Stöckl.

Uten en syk Tande og en friskmeldt Kenneth Gangnes i opptrening hjemme i Lillehammer, tar østerrikeren bare med seg fire mann til Zillertal og Innsbruck 6. juni.

annonse

– Andreas Stjernen blir heller ikke med. Han ønsker å trene fysikk hjemme i Trondheim. Da får han også litt mer tid hjemme med familien. Et klokt valg, mener Stöckl.

Kun fire A-hoppere

Dermed blir kun fire av A-landslagsgutta med til Østerrike: Anders Fannemel, Johann André Forfang, Robert Johansson og Halvor Egner Granerud.

– Jeg er ikke bekymret over at vi har noen forfall. Vi skal heller ikke teste utstyr på den første samlingen. Det handler om å få gjennomført flest mulig skihopp, sier Stöckl.

Bergiselbakken blir viktig til vinteren. Hoppuka (som vanlig) og VM stor bakke arrangeres i OL-bakken.

– Vi reiser dit på trening med VM og hoppuka i bakhodet, sier Stöckl.

Gangnes-framgang

– Hva er status på Gangnes?

annonse

– Det går rette veien. Fysikken er veldig bra. Han trener faktisk for fullt allerede nå. Det ser veldig positivt ut. Jeg tror han hopper igjen i månedsskiftet august/september.

Korsbåndskadene har ødelagt mange sesonger for Gangnes. Nå er totningen på full fart tilbake.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon