Trondheim 20180527. Dommer Svein Oddvar Moen i eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Brann på Lerkendal Stadion (1-2). Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Fotballdommer Svein Oddvar Moen la seg flat og erkjente at Nicklas Bendtner og Rosenborg fikk en scoring feilaktig annullert for offside i 1-2-tapet for Brann.

annonse

Bendtner trodde han hadde utlignet til 2-2 i det 70. minutt, men Moens ene assistentdommer vinket for offside. Dermed ble målet annullert. TV-bildene viste derimot at dansken sto klart på riktig side.

I intervjusonen etter toppkampen erkjente Moen at avgjørelsen var feil.

– Det ble et mål, og vi skulle selvsagt ha godkjent det. Det er mitt ansvar, og i den situasjonen var vi ikke gode nok som team, sa han og la til at kommunikasjonen med assistentene var god.

– Det er ingen som liker å gjøre feil, men i dag gjorde vi en feil. Det må vi bare akseptere og stå på videre, sa Moen videre.

Situasjonen ble vist på storskjermen på Lerkendal. Hjemmepublikummet reagerte voldsomt og begynte å pipe mot Moen og hans dommerteam.

– Vi ser situasjonen etterpå. Vi kan ikke begynne å dømme ut fra storskjerm og hva publikum mener. Det ville blitt mange feil om vi skulle hørt på publikum hver gang.

– Blir dere preget av buingen?

– Det går fint. Vi har vært med i gamet i mange år, så det håndterer vi ganske greit, sa Moen.

Tapet ble kostbart for Rosenborg. Trønderne er nå seks poeng bak Brann på tabelltoppen. Bendtner måtte for øvrig ut med en lyskeskade umiddelbart etter at han fikk sin 2-2-scoring annullert.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.