Trondheim 20180527. Dommer Svein Oddvar Moen i eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Brann på Lerkendal Stadion (1-2). Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Fotballdommer Svein Oddvar Moen la seg flat og erkjente at Nicklas Bendtner og Rosenborg fikk en scoring feilaktig annullert for offside i 1-2-tapet for Brann.

Bendtner trodde han hadde utlignet til 2-2 i det 70. minutt, men Moens ene assistentdommer vinket for offside. Dermed ble målet annullert. TV-bildene viste derimot at dansken sto klart på riktig side.

I intervjusonen etter toppkampen erkjente Moen at avgjørelsen var feil.

– Det ble et mål, og vi skulle selvsagt ha godkjent det. Det er mitt ansvar, og i den situasjonen var vi ikke gode nok som team, sa han og la til at kommunikasjonen med assistentene var god.

– Det er ingen som liker å gjøre feil, men i dag gjorde vi en feil. Det må vi bare akseptere og stå på videre, sa Moen videre.

Situasjonen ble vist på storskjermen på Lerkendal. Hjemmepublikummet reagerte voldsomt og begynte å pipe mot Moen og hans dommerteam.

– Vi ser situasjonen etterpå. Vi kan ikke begynne å dømme ut fra storskjerm og hva publikum mener. Det ville blitt mange feil om vi skulle hørt på publikum hver gang.

– Blir dere preget av buingen?

– Det går fint. Vi har vært med i gamet i mange år, så det håndterer vi ganske greit, sa Moen.

Tapet ble kostbart for Rosenborg. Trønderne er nå seks poeng bak Brann på tabelltoppen. Bendtner måtte for øvrig ut med en lyskeskade umiddelbart etter at han fikk sin 2-2-scoring annullert.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]