Lome Brage og Erik Adielsson hadde full kontroll fra tet i Elitkampen. Bak sitter Ulsrud Tea (5) fast med krefter spart. Foto: Eirik Stenhaug Equus Media / NTB scanpix

Odd Herakles, Lannem Silje og verdensrekord var snakket før søndagens Elitkamp. Da støvet la seg var det Lome Brage som tok hjem seieren verdt 200.000 kroner.

annonse

Lome Brage har ikke hatt klaff i tidligere utgaver av kaldblodshestenes Elitlopp på Solvalla, men nå var det ikke snakk om saken. 11-åringen spant til tet, men det ble aldri noen verdensrekordtempo og Lome Brage hadde ingen problemer med å slå finske Polara og Ulsrud Tea, som satt fast i vinnerens rygg.

En rakett fra start

– Å sitte bak Lome Brage er som å spenne på seg en rakett. Han er et lyn fra start, sa kusken Erik Adielsson etter seieren. Lome Brage står til avlstjeneste i Sverige, og derfor ble han kjørt av en svenske.

– Jeg har sett løpet i 30 år, men som skåning hadde jeg aldri drømt om å vinne med en kaldblodshest. Lome Brage er imidlertid som en varmblodshest, han kan nesten åpne like raskt, la en strålende fornøyd Adielsson til.

Bengt Erik Persson fra Oslo eier Lome Brage, og har også trent hesten fram til denne sesongen.

Favorittene skuffet

Odd Herakles klarte aldri å forsvare innersporet, og kunne ikke bli bedre enn fjerde. Lannem Silje fikk et perfekt løp, men skuffet stort etter et perfekt løp.

– Slik startvognen kjører er det umulig å forsvare innersporet fra start. Etterpå får vi aldri muligheten, sa kusk Adrian Solberg Akselsen til Equus.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.