Lome Brage og Erik Adielsson hadde full kontroll fra tet i Elitkampen. Bak sitter Ulsrud Tea (5) fast med krefter spart. Foto: Eirik Stenhaug Equus Media / NTB scanpix
Del saken
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Odd Herakles, Lannem Silje og verdensrekord var snakket før søndagens Elitkamp. Da støvet la seg var det Lome Brage som tok hjem seieren verdt 200.000 kroner.

Lome Brage har ikke hatt klaff i tidligere utgaver av kaldblodshestenes Elitlopp på Solvalla, men nå var det ikke snakk om saken. 11-åringen spant til tet, men det ble aldri noen verdensrekordtempo og Lome Brage hadde ingen problemer med å slå finske Polara og Ulsrud Tea, som satt fast i vinnerens rygg.

En rakett fra start

– Å sitte bak Lome Brage er som å spenne på seg en rakett. Han er et lyn fra start, sa kusken Erik Adielsson etter seieren. Lome Brage står til avlstjeneste i Sverige, og derfor ble han kjørt av en svenske.

– Jeg har sett løpet i 30 år, men som skåning hadde jeg aldri drømt om å vinne med en kaldblodshest. Lome Brage er imidlertid som en varmblodshest, han kan nesten åpne like raskt, la en strålende fornøyd Adielsson til.

Bengt Erik Persson fra Oslo eier Lome Brage, og har også trent hesten fram til denne sesongen.

Favorittene skuffet

Odd Herakles klarte aldri å forsvare innersporet, og kunne ikke bli bedre enn fjerde. Lannem Silje fikk et perfekt løp, men skuffet stort etter et perfekt løp.

– Slik startvognen kjører er det umulig å forsvare innersporet fra start. Etterpå får vi aldri muligheten, sa kusk Adrian Solberg Akselsen til Equus.

(©NTB)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]