Austria's Chancellor Sebastian Kurz speaks during a joint news conference as part of a meeting with Denmark's Prime Minister Lars Loekke Rasmussen at the federal chancellery in Vienna, Austria, Tuesday, May 15, 2018. (AP Photo/Ronald Zak)
annonse

Østerrike vil at grensevakter fra EU skal utstasjoneres i Nord-Afrika for å forhindre migrasjon til Europa.

Det sier Østerrikes statsminister Sebastian Kurz til avisen Die Welt. Han mener at EUs grensebyrå Frontex burde forsøke å få tillatelse til å utplassere grensevakter i land som Tunisia og Libya.

– Det nye politiske mandatet ville gitt Frontex mulighet til å ha en tilstedeværelse i land utenfor EU der myndighetene har gitt sitt samtykke. Målet er å stoppe menneskesmuglere og hindre smuglerbåter i å sette ut på den farlige reisen over Middelhavet, sier Kurz.

annonse

Ifølge den østerrikske statsministeren, som representerer det konservative Folkepartiet (ÖVP), bør Frontex kunne «stoppe ulovlige migranter ved eksterne grenser, følge dem opp og ideelt sett sende dem tilbake til landet de kommer fra eller ett transittland».

NTB-DPA

[email protected]

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]