USAs visepresident Mike Pence. Foto: Susan Walsh / AP NTB scanpix
annonse

Et amerikansk ektepar som har vært fengslet i Venezuela i to år, er blitt returnert til USA. Men ifølge visepresident Mike Pence betyr det ikke sanksjonslette.

annonse
annonse

Joshua Holt og kona Thamara fra Utah ble fengslet i Venezuela i 2016 på bakgrunn av våpensiktelser, som USA hevdet var falske.

annonse

Løslatelsen skal være et resultat av et møte mellom den republikanske senatoren Bob Corker og president Nicolás Maduro i den venezuelanske hovedstaden Caracas fredag. Maduro sa at han beordret løslatelsen som et tegn på velvilje for å oppfordre til dialog og gjensidig respekt mellom de to landene, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Men Pence, som ønsket ekteparet velkommen hjem lørdag kveld via Twitter, understreker at løslatelsen ikke betyr at USA vil lette på sanksjonene mot landet.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

– Sanksjonene fortsetter helt til demokratiet returnerer til Venezuela, skrev han.

Spenningen mellom USA og Venezuela nådde nye høyder etter at Maduro ble gjenvalgt til en ny presidentperiode forrige søndag. Valget ble boikottet av den mest sentrale opposisjonen i landet og bredt fordømt av både USA og en rekke andre land verden over. USA kunngjorde i tillegg flere sanksjoner mot landet.

Venezuela reagerte på USA fordømmelse ved å utvise to amerikanske toppdiplomater, og USA svarte med å gjøre det samme. Samtidig anklaget den venezuelanske presidenten USA denne uken for å planlegge et statskupp mot regjeringen.

(©NTB)

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.