Den tsjekkiske statsministeren, Andrej Babiš, vil ikke godta EUs vedtatte kvoteordning for asylsøkere. Foto: Aris Okonomou, via AP.
Del saken
 • 2K
 •  
 •  
 •  
 •  

Den nye tsjekkiske statsministeren, Andrej Babiš, er villig til å sende soldater for å stanse masseinnvandringen til Europa, men står beinhardt på den tidligere tsjekkiske regjeringens beslutning om å nekte å ta imot asylsøkere via EUs vedtatte kvoteordning.

– Vi er klare til å være solidariske. Vi hjelper med penger. Vi kan sende soldater, ikke noe problem. Men vi må løse problemet med innvandring utenfor det europeiske kontinentet, sier han til Euronews.

På spørsmål om det ikke vil være en fordel å inngå et kompromiss med EU-kommisjonen om innvandringskvotene ettersom de vestlige EU-landene kan bruke sitt flertall til å presse gjennom den løsningen de ønsker dersom det ikke blir noe kompromiss, svarer han:

– De har gjort det allerede en gang, og hvis de vil gjøre det igjen, så vil det virkelig ha en svært negativ innflytelse på alle landene som er imot. Og her er alle V4-landene (Tsjekkia, Ungarn, Slovakia og Polen). Vi nekter å godta kvotene.

Den tsjekkiske statsministeren mener at samarbeidsgruppen, kalt V4, bestående av Tsjekkia, Ungarn, Slovakia og Polen, er i stand til å danne en effektiv allianse som vil være en viktig faktor innen EU.

– Vi representerer 65 millioner europeiske borgere, og vi har en felles oppfatning om innvandring, om de flerårige finansielle rammene, og samhørighet om landbruk og andre problemer, sier han.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 2K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]