Den tsjekkiske statsministeren, Andrej Babiš, vil ikke godta EUs vedtatte kvoteordning for asylsøkere. Foto: Aris Okonomou, via AP.
annonse
annonse

Den nye tsjekkiske statsministeren, Andrej Babiš, er villig til å sende soldater for å stanse masseinnvandringen til Europa, men står beinhardt på den tidligere tsjekkiske regjeringens beslutning om å nekte å ta imot asylsøkere via EUs vedtatte kvoteordning.

– Vi er klare til å være solidariske. Vi hjelper med penger. Vi kan sende soldater, ikke noe problem. Men vi må løse problemet med innvandring utenfor det europeiske kontinentet, sier han til Euronews.

På spørsmål om det ikke vil være en fordel å inngå et kompromiss med EU-kommisjonen om innvandringskvotene ettersom de vestlige EU-landene kan bruke sitt flertall til å presse gjennom den løsningen de ønsker dersom det ikke blir noe kompromiss, svarer han:

annonse

– De har gjort det allerede en gang, og hvis de vil gjøre det igjen, så vil det virkelig ha en svært negativ innflytelse på alle landene som er imot. Og her er alle V4-landene (Tsjekkia, Ungarn, Slovakia og Polen). Vi nekter å godta kvotene.

Den tsjekkiske statsministeren mener at samarbeidsgruppen, kalt V4, bestående av Tsjekkia, Ungarn, Slovakia og Polen, er i stand til å danne en effektiv allianse som vil være en viktig faktor innen EU.

– Vi representerer 65 millioner europeiske borgere, og vi har en felles oppfatning om innvandring, om de flerårige finansielle rammene, og samhørighet om landbruk og andre problemer, sier han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon