Den tsjekkiske statsministeren, Andrej Babiš, vil ikke godta EUs vedtatte kvoteordning for asylsøkere. Foto: Aris Okonomou, via AP.

Den nye tsjekkiske statsministeren, Andrej Babiš, er villig til å sende soldater for å stanse masseinnvandringen til Europa, men står beinhardt på den tidligere tsjekkiske regjeringens beslutning om å nekte å ta imot asylsøkere via EUs vedtatte kvoteordning.

annonse

– Vi er klare til å være solidariske. Vi hjelper med penger. Vi kan sende soldater, ikke noe problem. Men vi må løse problemet med innvandring utenfor det europeiske kontinentet, sier han til Euronews.

På spørsmål om det ikke vil være en fordel å inngå et kompromiss med EU-kommisjonen om innvandringskvotene ettersom de vestlige EU-landene kan bruke sitt flertall til å presse gjennom den løsningen de ønsker dersom det ikke blir noe kompromiss, svarer han:

– De har gjort det allerede en gang, og hvis de vil gjøre det igjen, så vil det virkelig ha en svært negativ innflytelse på alle landene som er imot. Og her er alle V4-landene (Tsjekkia, Ungarn, Slovakia og Polen). Vi nekter å godta kvotene.

Den tsjekkiske statsministeren mener at samarbeidsgruppen, kalt V4, bestående av Tsjekkia, Ungarn, Slovakia og Polen, er i stand til å danne en effektiv allianse som vil være en viktig faktor innen EU.

– Vi representerer 65 millioner europeiske borgere, og vi har en felles oppfatning om innvandring, om de flerårige finansielle rammene, og samhørighet om landbruk og andre problemer, sier han.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.