Sarpsborg 20180528. Stabæks Ohi Omoijuanfo scorer under eliteseriekampen mellom Sarpsborg og Stabæk på Sarpsborg stadion. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

En ny kamp eliteseriekamp ble preget av en stygg dommerfeil da Stabæk tapte 2-4 borte Sarpsborg 08 mandag.

Søndag måtte Svein Oddvar Moen legge seg flat og erkjenne at Nicklas Bendtner og Rosenborg fikk en scoring feilaktig annullert for offside i 1-2-tapet for Brann.

Mandag kom en ny dommer i begivenhetenes sentrum da Stabæks Hugo Vetlesen gikk over ende i Sarpsborg 08-boksen etter 41 minutter.

Bortelaget fikk med det ikke muligheten til å ta ledelsen 2-1 fra straffemerket like før pause, og i annenomgang avgjorde Sarpsborg kampen og vant til slutt 4-2.

– Det var en litt rotete kamp. Vi løper litt mye imellom, men at vi klarer å vinne med to mål er sinnssykt deilig, sa Kristoffer Zachariassen til Eurosport etter kampen.

Vetlesen felt

Situasjonen folk snakket om i pausen oppsto da Vetlesen dro en nydelig tofotsfinte som Sarpsborg-forsvarer Joonas Tamm ikke hang med på. Esteren satte ut en fot og felte Vetlesen, men dommeren valgte å la hendelsen passere.

Stabæk-spillerne protesterte voldsomt og kaptein Vadim Demidov fikk se det gule kortet for sine protester, mens dommer Sigurd Kringstad valgte å dømme corner.

– Jeg vet at den er soleklar. Jeg prøver å hjelpe den norske dommerstanden, men kom igjen. Det er tre dommere utpå her, det er helt vanvittig, sa Demidov i pausen.

Etter kampen la Kringstad seg flat.

– Først og fremst kan jeg bare si at jeg bommet på den avgjørelsen. Det er selvfølgelig kjedelig når jeg ser bildene her på nytt. Stabæk skulle blitt tildelt et klart straffespark og det er beklagelig, sa Kringstad til  Eurosport

Før straffesituasjonen hadde Franck Boli gitt gjestene ledelsen allerede etter 46 sekunder, før Amin Askar stenget inn utligningen etter 27 minutter.

Mål på faste situasjoner

Hjemmelaget tok ledelsen kun fire minutter ut i annenomgang da Ronnie Schwartz satte ballen i nettet, men Ohi Omoijuanfo utlignet til 2-2 etter 61 minutter da han ble spilt fri ute til venstre.

Gjestene styrte kampen etter 2-2-scoringen, men det var vertene som igjen kom i føringen da Kristoffer Zachariassen stanget inn 3-2 i kjølvannet av et langt innkast.

Patrick Mortensen roet Sarpsborg-nervene da han punkterte kampen til 4-2 etter 92 minutter. Et hjørnespark falt ned inne i femmeteren og endte i føttene til Mortensen som satte inn sitt første for kvelden.

Resultatet gjør at Sarpsborg ligger på fjerdeplass med 22 poeng, mens Stabæk ligger på 14.-plass med 10 poeng.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]