Tore Storehaug (KrF) er bekymret for nedleggelsen av asylmottak i Sogn og Fjordane og frykter at arbeidsplasser forsvinner. Her er han sammen med KrF-leder Knut Arild Hareide etter den høytidelige åpningen av det 162. Storting, 9. oktober 2017. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Del saken
 • 312
 •  
 •  
 •  
 •  

Det siste asylmottaket i fylket blir lagt ned – KrF varsler kamp i Stortinget. De vil beholde asylmottaket for bevare arbeidsplasser. Fylkesordfører i Sogn og Fjordane fra SP vil ha flere asylsøkere for å opprettholde befolkningen. Hun frykter en avfolking om de ikke får en jevn tilførsel av flyktninger.

Tore Storehaug er KrF sin representant på Stortinget fra Sogn og Fjordane, han er opprørt over at det aller siste asylmottaket forsvinner fra fylket. Han vil ta opp nedleggelsen i Stortinget og mener at det er et løftebrudd. Tore Storehaug er bekymret for arbeidsplassene i fylket og ser økonomi i asylsøkere.

Regjeringen derimot forklarer nedleggelsen ved at den gang løftet ble avgitt var prognosene at det skulle komme 6000 asylsøkere. Men nå er antallet rundt 3000 og behovet for asylmottak har forsvunnet.

Fylkesordfører Jenny Følling (SP) er også negativ til regjeringens restriktive asylpolitikk, men da av helt andre årsaker. Hun vil ha flere folk, selv om det er mangel på arbeidsplasser. Følling sier til NRK at det er ikke er bra at man har strammet inn så mye som man har gjort, og at det slår spesielt negativt ut for utkantfylker som Sogn og Fjordane, siden innandring har vært en viktig bidragsyter til folketallsvekst i fylket de siste ti årene.

– Vi går ned i folketal. Det har med fødselstal å gjere, men og med innvandring. Vi har den lågaste folketalsveksten på mange, mange år, og det har med den restriktive asylpolitikken å gjere, sier Følling til NRK.

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 312
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]