Tore Storehaug (KrF) er bekymret for nedleggelsen av asylmottak i Sogn og Fjordane og frykter at arbeidsplasser forsvinner. Her er han sammen med KrF-leder Knut Arild Hareide etter den høytidelige åpningen av det 162. Storting, 9. oktober 2017. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse

Det siste asylmottaket i fylket blir lagt ned – KrF varsler kamp i Stortinget. De vil beholde asylmottaket for bevare arbeidsplasser. Fylkesordfører i Sogn og Fjordane fra SP vil ha flere asylsøkere for å opprettholde befolkningen. Hun frykter en avfolking om de ikke får en jevn tilførsel av flyktninger.

annonse
annonse

Tore Storehaug er KrF sin representant på Stortinget fra Sogn og Fjordane, han er opprørt over at det aller siste asylmottaket forsvinner fra fylket. Han vil ta opp nedleggelsen i Stortinget og mener at det er et løftebrudd. Tore Storehaug er bekymret for arbeidsplassene i fylket og ser økonomi i asylsøkere.

annonse

Regjeringen derimot forklarer nedleggelsen ved at den gang løftet ble avgitt var prognosene at det skulle komme 6000 asylsøkere. Men nå er antallet rundt 3000 og behovet for asylmottak har forsvunnet.

Fylkesordfører Jenny Følling (SP) er også negativ til regjeringens restriktive asylpolitikk, men da av helt andre årsaker. Hun vil ha flere folk, selv om det er mangel på arbeidsplasser. Følling sier til NRK at det er ikke er bra at man har strammet inn så mye som man har gjort, og at det slår spesielt negativt ut for utkantfylker som Sogn og Fjordane, siden innandring har vært en viktig bidragsyter til folketallsvekst i fylket de siste ti årene.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

– Vi går ned i folketal. Det har med fødselstal å gjere, men og med innvandring. Vi har den lågaste folketalsveksten på mange, mange år, og det har med den restriktive asylpolitikken å gjere, sier Følling til NRK.

 

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.