Tore Storehaug (KrF) er bekymret for nedleggelsen av asylmottak i Sogn og Fjordane og frykter at arbeidsplasser forsvinner. Her er han sammen med KrF-leder Knut Arild Hareide etter den høytidelige åpningen av det 162. Storting, 9. oktober 2017. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Det siste asylmottaket i fylket blir lagt ned – KrF varsler kamp i Stortinget. De vil beholde asylmottaket for bevare arbeidsplasser. Fylkesordfører i Sogn og Fjordane fra SP vil ha flere asylsøkere for å opprettholde befolkningen. Hun frykter en avfolking om de ikke får en jevn tilførsel av flyktninger.

Tore Storehaug er KrF sin representant på Stortinget fra Sogn og Fjordane, han er opprørt over at det aller siste asylmottaket forsvinner fra fylket. Han vil ta opp nedleggelsen i Stortinget og mener at det er et løftebrudd. Tore Storehaug er bekymret for arbeidsplassene i fylket og ser økonomi i asylsøkere.

Regjeringen derimot forklarer nedleggelsen ved at den gang løftet ble avgitt var prognosene at det skulle komme 6000 asylsøkere. Men nå er antallet rundt 3000 og behovet for asylmottak har forsvunnet.

annonse

Fylkesordfører Jenny Følling (SP) er også negativ til regjeringens restriktive asylpolitikk, men da av helt andre årsaker. Hun vil ha flere folk, selv om det er mangel på arbeidsplasser. Følling sier til NRK at det er ikke er bra at man har strammet inn så mye som man har gjort, og at det slår spesielt negativt ut for utkantfylker som Sogn og Fjordane, siden innandring har vært en viktig bidragsyter til folketallsvekst i fylket de siste ti årene.

– Vi går ned i folketal. Det har med fødselstal å gjere, men og med innvandring. Vi har den lågaste folketalsveksten på mange, mange år, og det har med den restriktive asylpolitikken å gjere, sier Følling til NRK.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon