Illustrasjonsbilde. (AP Photo/Alessandra Tarantino)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Casper Ruud sjokkerte Jordan Thompson fra start og avanserte til 2. runde i Roland-Garros mandag. Nå venter en gammel kjenning i Albert Ramos-Viñolas.

Ruud vant kampen mot Thompson 6-1, 6-4, 2-6, 4-6, 6-3.

Den norske 19-åringen åpnet forrykende mot Thompson, som fra aller første ball hadde store problemer med å henge med på spillet den unge nordmannen la opp til.

Thompson tok en etterlengtet settseier i det tredje settet og fortsatte i samme spor i det påfølgende settet.

Dermed gikk det til et femte og avgjørende sett, men da Ruud brøt Thompsons servegame til 4-2 så han seg aldri tilbake og servet kampen hjem.

– Jeg følte meg veldig bra i det første og andre settet. Alle slagene fungerte, men så hevet han seg samtidig som jeg ble litt for defensiv. Jeg maktet å finne litt energi dypt inne og klarte å vinne, sier Casper Ruud til NTB.

Nå venter en knalltøff utfordring i annen runde mot Albert Ramos-Viñolas. Den 31.-seedede spanjolen trengte kun tre sett på å slå kasakhstanske Mikhail Kukusjkin.

Ruud kjenner godt til spanjolen, og de to har trent sammen tidligere.

– Jeg kjenner ham både på og utenfor banen, og har trent med ham et par ganger i år. Vi er gode venner og jeg har møtt ham en gang tidligere i en tett og jevn kamp, og jeg er klar for en ny tøff kamp, forteller Ruud.

Brøt tidlig

Mandag brøt Ruud Thompsons serve i kampens første game og fortsatte på samme måte i et åpningssett som ble den reneste overkjøringen. Tre ganger brøt nordmannen Thompsons serve på veien mot settseier 6-1.

Ruud brukte kun 25 minutter på å vinne karrierens aller første sett i hovedrunden i Paris.

Australske Thompson traff på under 20 prosent av førsteservene sine og var tydelig rådvill. Langt mer treffsikker var hans norske motspiller i innledningen.

Etter den norske drømmestarten fikk Ruud stifte bekjentskap med en mer offensiv og innbitt Thompson i innledningen av andre sett. 24-åringen fra Sydney brøt tidlig Ruuds serve til 2-1-ledelse og syntes å ha ristet av seg åpningssjokket.

Reiste seg

Nordmannen viste imidlertid voldsom mental styrke ved å bryte direkte tilbake med et blant game, og tok deretter to nye strake game til 4-2-ledelse. Da svarte en frustrert Thompson med å gi sin egen racketen et brutalt møte med den røde Roland-Garros-grusen.

Australieren løftet seg så på ny og utlignet til 4-4, og plutselig sto settet igjen og vippet. Da hentet imidlertid Ruud igjen fram en solid håndfull gode baller og tok hjem settet 6-4.

Da syntes mye av jobben å være gjort for 19-åringen, men kanskje snek nettopp den tanken seg inn i hodet på Ruud. Det første gamet i tredje sett brøt Thompson blankt, og deretter doblet australieren til 2-0 i egen serve.

Vendepunktet

Ruud spilte seg til en breakball i game nummer to, men maktet ikke utnytte den. I stedet tok Thompson to nye game til 4-0-ledelse og festet et jerngrep på tredje sett.

Australieren hentet til slutt hjem det tredje settet 6-2, før han brøt Ruud til 2-3 i det fjerde settet og servet fram et femte og avgjørende sett.

Der viste Ruud rå mental styrke etter en svak periode, og servebruddet til 3-2 ble et vendepunkt som gjorde at han kunne serve hjem settet 6-3.

Tidligere mandag ble det klart at Ruud klatrer ett steg til 157.-plass på denne ukens verdensranking. Australske Thompson er der nummer 91 etter et fall på seks plasser.

Spanske Rafael Nadal er tilbake på verdenstoppen sist uke etter seieren i Roma Masters.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]