Illustrasjonsbilde. Foto: Tor Andre Johannessen / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

En skogbrann som brøt ut søndag på øya Ombo i Ryfylke blusset opp igjen mandag. To helikoptre og 30 brannfolk har jobbet på spreng for å slokke flammene.

Brannvesenet meldte ved 22-tiden søndag at de hadde skogbrannsituasjonen på Ombo under kontroll. I løpet av natt til mandag blusset imidlertid en del av flammene opp igjen, og situasjonen var mandag ettermiddag kun «delvis under kontroll».

– En del av de flammene som blusset opp igjen i natt, de har vi fått slokket, men vindretning og sterkere vind kan føre til at det blusser opp igjen, sier innsatsleder Svein Knudsen i brannvesenet til NRK.

Ifølge rikskringkasteren har to helikoptre fløyet i skytteltrafikk i løpet av dagen for å slukke brannen, som har spredd seg i ulendte terreng ved Eidssund på vestsiden av øya Ombo i Ryfylke. Rundt 30 brannfolk har også vært i sving mandag, sammen med sivilforsvaret, folk fra Hjelmeland kommune og bønder med gjødselvogner.

Nils-Erik Haagenrud, brann- og redningssjef i Rogaland, har jobbet i brann- og redningstjenesten i over 30 år, i ulike deler av landet. Han sier han aldri har opplevd lignende brannfare som nå.

– Det er en ekstrem situasjon. Skogbrannindeksen på Sola er på 240. «Meget stor fare» er fra 70 og oppover, sier han til NRK.

Til Stavanger Aftenblad opplyser brannvesenet at de foreløpig ikke vet noe om brannårsaken.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]