Den skotske parlamentsbygningen i Edinburgh. Foto: AFP PHOTO/Ed Jones
Del saken
 • 64
 •  
 •  
 •  
 •  

Den skotske regjeringen bør tilby generøse skattekutt for å oppmuntre potensielle migranter om å komme til Skottland, heter det i en rapport sanksjonert av den skotske regjeringspartiet SNP. I rapporten blir innvandringsdrevet befolkningsvekst blir utpekt som en toppprioritet for Skottland. Dette rapporterer the Herald.

Rapporten ble publisert fredag av Sustainable Growth Commission, som er utnevnt av SNP-regjeringen til å vurdere de økonomiske mulighetene for uavhengighet fra Storbritannia. Rapporten anbefaler en tiltakspakke for å få flere migranter til Skottland.

Tiltakene er ment til å trosse det som i rapporten blir kalt den britiske regjeringens “fiendtlige innstilling til migrasjon”, og det anbefales å redusere inntektsskatten for arbeidende utlendinger, og finansielle insentiver som får utenlandske studenter til å ville bli i Skottland.

– Vekst i vår arbeidende befolkning, og med det vår økonomi, er kanskje den største nasjonale utfordringen vi har, og det er blitt enda mer presserende med Brexit og de trusselen det representerer for vår befolkning i arbeidsfør alder. Skottland trenger mer migrasjon for å drive vår økonomi fremover, og vi trenger å ønske internasjonalt talent varmt velkommen, sier kommisjonsleder Andrew Wilson.

Det finnes imidlertid ingenting som tyder på at den skotske befolkningen støtter SNPs ønske om mer massemigrasjon. I en meningsmåling fra 2017 fremkommer det at støtten til en reduksjon i antall lavkvalifiserte ikke-vestlige migranter er enda litt sterkere i Skottland (69 prosent) enn i England (67 prosent).

I en annen måling fremkommer det at kun 24 prosent av skottene ønsker en mer liberal innvandringspolitikk enn resten av Storbritannia.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 64
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]