Den skotske parlamentsbygningen i Edinburgh. Foto: AFP PHOTO/Ed Jones
annonse

Den skotske regjeringen bør tilby generøse skattekutt for å oppmuntre potensielle migranter om å komme til Skottland, heter det i en rapport sanksjonert av den skotske regjeringspartiet SNP. I rapporten blir innvandringsdrevet befolkningsvekst blir utpekt som en toppprioritet for Skottland. Dette rapporterer the Herald.

annonse
annonse

Rapporten ble publisert fredag av Sustainable Growth Commission, som er utnevnt av SNP-regjeringen til å vurdere de økonomiske mulighetene for uavhengighet fra Storbritannia. Rapporten anbefaler en tiltakspakke for å få flere migranter til Skottland.

annonse

Tiltakene er ment til å trosse det som i rapporten blir kalt den britiske regjeringens «fiendtlige innstilling til migrasjon», og det anbefales å redusere inntektsskatten for arbeidende utlendinger, og finansielle insentiver som får utenlandske studenter til å ville bli i Skottland.

– Vekst i vår arbeidende befolkning, og med det vår økonomi, er kanskje den største nasjonale utfordringen vi har, og det er blitt enda mer presserende med Brexit og de trusselen det representerer for vår befolkning i arbeidsfør alder. Skottland trenger mer migrasjon for å drive vår økonomi fremover, og vi trenger å ønske internasjonalt talent varmt velkommen, sier kommisjonsleder Andrew Wilson.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Det finnes imidlertid ingenting som tyder på at den skotske befolkningen støtter SNPs ønske om mer massemigrasjon. I en meningsmåling fra 2017 fremkommer det at støtten til en reduksjon i antall lavkvalifiserte ikke-vestlige migranter er enda litt sterkere i Skottland (69 prosent) enn i England (67 prosent).

I en annen måling fremkommer det at kun 24 prosent av skottene ønsker en mer liberal innvandringspolitikk enn resten av Storbritannia.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.