Oslo 20180515. Ap-leder Jonas Gahr Støre lytter til helseminister Bent Høie (H) redegjørelse for bakgrunnen for luftambulansestriden i Stortinget tirsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Del saken
 • 30
 •  
 •  
 •  
 •  

Stortinget vedtok mandag å kutte i andelen kommersielle institusjonsplasser i barnevernet. Samtidig skal den offentlige andelen ikke reduseres.

Vedtaket ble gjort i forbindelse med et representantforslag fra Arbeiderpartiet om å fase kommersielle aktører helt ut av institusjonene og vurdere utfasing også fra resten av barnevernet.

– Vi håpet å få flertall for våre opprinnelige forslag, men registrerer at høyresiden mener at konkurranse og kommersielle selskaper hører hjemme i barnevernet, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre.

Forslaget som nå ble vedtatt går ut på at ideelle aktørers andel av institusjonsplassene skal økes på bekostning av de kommersielle aktørene:

«Stortinget ber regjeringen sikre langsiktige og løpende avtaler med ideelle tilbydere av institusjonsplasser som fører til at andelen ideelle øker til om lag 40 pst. Innen 2025, samtidig som den offentlige andelen institusjonsplasser ikke reduseres.», heter det i vedtaket.

– Dette er et kraftig signal til regjeringen om å endre kurs. Vi må kunne være sikre på at de som driver med barnevern, ikke er mer opptatt av profitt enn av barnas beste, og i dag har flertallet på Stortinget beveget seg et godt stykke mot å styrke de ideelle aktørene og redusere muligheten til å hente ut store gevinster fra barnevernet. Det er gledelig, sier Støre.

Forslaget fikk støtte fra Ap, Sp, SV og KrF og MDG under voteringen.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 30
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]