Foto: Reuters/Dado Ruvic
annonse
annonse

Jeg beundrer det Resett har fått til, men i artikkelen Bitcoin er ikke verdt noen ting går Lurås i forsvar for sentralmakten og til angrep på individets frihet. Jeg tillater meg derfor et tilsvar.

I dag har vi et valutasystem som heter fiat valuta, det vil si at valutaen er skapt ved et diktat. Dette diktatet kommer fra sentralmakten som «eier» seddelpressen og sammen med bankene kontrollerer fiat systemet.

Da Bitcoin ble lansert i januar 2009 så var dette som et motsvar mot bankene og sentralmakten og et forsøk på å flytte kontrollen over pengesystemet til brukerne, nemlig folket. «The People» skulle få tilbake sin individuelle frihet.

annonse

Enhver diskusjon rundt fiat og krypto må begynne her. Fordi dette er en maktkamp mellom folket og sentralmakten. Og her finner man «verdien» i kryptosystemet.

Sentralmakten frykter dette angrepet på dets suverene kontroll over pengesystemet som aktivt brukes til konfiskasjon ved hjelp av inflasjon. Fiat er et kredittbasert system hvor stadig flere enheter trykkes for på den måten å konfiskere verdier fra «The People».

Kryptosystemet gir et bestemt antall for eksempel bitcoins, noe som beskytter en fra utvanning av kjøpekraft. Med andre ord ikke et kredittbasert system. Utover dette så er det «a fools game» å mene noe om fremtidig verdier på kryptovalutaer.

annonse

Det sterkeste argumentet for at krypto overlever er det faktum at nærmere 5 milliarder mennesker på kloden ikke har tilgang til banktjenester i dag. I fremtiden vil de fleste ved hjelp av en mobiltelefon få tilgang til kryptovalutaer. Dette er som internett tidlig på 90-tallet. Ingen skjønte da rekkevidden av det som kom. Og vi vet ikke hvilke kryptovalutaer blir vinneren, men det underliggende faktum at dette er en kamp mellom individet og sentralmakten gjør at krypto vil seire.

Så langt har Bitcoin steget i verdi fra USD 0,25 til USD 20 000 på det høyeste og cirka USD 7100 i dag. Sannheten er at USD har blitt verdiløs målt i bitcoin. Dette faktum er det ingen som nevner. Mon tro hva årsaken kan være?

Sentralmakten både hater og frykter kryptosystemets trussel mot fiatsystemet og vi vil fremover få talløse artikler om hvor verdiløs Bitcoin er. Man må heve blikket for å forstå hva krypto er og hvilke muligheter som denne valutaen representerer.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon