– Vi har sett at mange har brukt skolene som anledning til å få fortsette sitt opphold i Norge, sa Anne Tingelstad Wøien til Dagen i fjor. Nå blir reglene trolig strengere. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Del saken
 • 33
 •  
 •  
 •  
 •  

Utdanningsdirektoratet har foreslått en kvote på maks 10 prosent elever fra land utenfor EU på norske bibelskoler.

Forslaget kommer fram i et høringsforslag fraUtdanningsdirektoratet (Udir) om ny forskrift til voksenopplæringsloven. Høringsfristen gikk nettopp ut, skriver Dagen.

Flere politikere har reagert på at norske bibelskoler tar inn mange elever som ikke er norske.

– Vi har sett at mange har brukt skolene som anledning til å få fortsette sitt opphold i Norge. Det synes jeg er uheldig. Studenter bør gå på bibelskole av riktige grunner, det er viktig for at statsstøtte til skolene skal ha legitimitet i befolkningen, sa Anne Tingelstad Wøien, stortingsrepresentant for Senterpartiet til Dagen i fjor vår.

Et flertall på Stortinget har derfor ønsket seg en endring i voksenopplæringsloven som begrenser inntaket av «elever uten fast tilhørighet i Norge».

Udir foreslår at den samme makskvoten folkehøyskolene har, også innføres for bibelskoler. I fjor høst startet det over 900 elever på offentlig godkjente bibelskoler i Norge. Hver fjerde elev var fra utlandet.

Fire instanser svarte på høringen og kun Kristne Friskoler Forbund (KFF) hadde innvendinger mot kvoteprosenten.

Utdanningsdirektoratet foreslår at bestemmelsen først trer i kraft for inntak av elever til skoleåret 2019/2020.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 33
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]