OSLO 20070529 Ensom jente går ned trapp i park. Deprimert. Trist. Mobbing. Mobbeoffer. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX NB! Modellklarert
annonse
annonse

Vi kjenner henne så godt igjen, hun som vil vite alt om alle. Hun som sier akkurat det andre vil høre, hun som suger ut andres hemmeligheter og passer på å spre dem videre. Brått er hun der, som om hun alltid har vært der. Hun er nesten for perfekt, hun spanderer et smil på alle, hun er utadvendt, sjarmerende og underholdende. Hun blir det naturlige midtpunkt. Like brått som hun dukker opp blir hun borte, men da ikke uten å sette vonde minner etter seg.

«Stine» er i 40-årene, alenemor og har full jobb

Dagene går i ett, det er matlaging, husarbeid og unger som skal hit og dit, og hvis hun får et pust i bakken så forsøker hun å trene litt også. Men annenhver helg så har hun barnefri og da får Stine anledning til å leve sitt eget liv. Da er det ut på byen med venninner for å se hva kvelden fører til. Det er samme gjengen som har kjent hverandre siden tenårene, i hverdagen er de forskjellige, men de henger sammen på byen.

annonse

Det var sånn «Eva» dukket opp, hun kjente en venninne og Stine møtte henne på byen. Det er nå 4 år siden og vennskapet varte bare noen måneder, men det etterlot dype sår som vanskelig kan gro.

De hadde det gøy sammen. De hadde mye til felles

De hadde også barn på samme alder. Eva ble fort veldig nær, kanskje litt for nær, kan en tenke i ettertid. Hun ringte ofte og var veldig hyggelig, hun kom nesten daglig på besøk. Venninnen som kjente Eva var ikke å se lenger, men Eva betrodde seg at hun sa mye stygt om Stine, at hun bare bare dro på byen og fløy etter mannfolk. Men så sa hun med åpne øyne: – Du må love meg å ikke si at jeg har sagt det, jeg vil ikke lage splid mellom dere. Men jeg føler at du bør vite det.

annonse

– Jeg gikk rett i fella, og det uten å snakke med venninna mi, sier en etterpåklok Stine og slår seg til panna.

Som den gode venninne ble Eva med Stine til legen, hun hadde smerter og fikk piller i påvente av en operasjon. Men da gikk det ut snakk i gjengen om at hun var rusmisbruker, og det så mye at det kom hennes bror for øret. Stine visste ikke noe. Alt skjedde bak hennes rygg.

– Eva skapte den tro at jeg hadde et pille-problem, at jeg ringte og vekket henne om natta og var helt fjern, at jeg var en annen når jeg var rusa. Også selvfølgelig la hun til at ingen måtte si at hun hadde sagt det, forteller Stine med en alvorlig rynke i pannen.

Det var frihelg og Stine skulle ut

Eva kom innom som vanlig, men da Stine skrudde på musikk og satte fram glass kom Eva med en praktisk løsning. Hvis de droppet å drikke før byturen så kunne Stine kjøre , og så kunne Eva hjelpe til med å hente bilen neste dag. Stine nikket, det hørtes fornuftig ut, så hun satte glassene tilbake i skapet. Hun husker at de gikk på byen, at hun drakk en øl, men så blir alt et sort hull.

– Det jeg ikke visste var at mine venninner ville snakke med meg om mitt pillemisbruk den kvelden, forteller Stine med et sint blikk.

Stine kommer til seg selv igjen ved at politiet knuser ruta på bilen

Hun får håndjern på ryggen, hun har kjørt i fylla sier de. Nøkkelen står i tenningen og motoren er varm. De tar en blodprøve av henne, promillen er lav, men det er en høy konsentrasjon av sovemedisin.

annonse

Det ble en lang natt på cella, en hard madrass, et tynt teppe, grå vegger og en låst jerndør. Der ute kan hun høre tunge støvler og rasling i nøkkelknipper. Hodet er fullt av tanker, tunge tanker, hun har lyst til å skrike, men ingen ville høre det.

Da hun kom hjem satt mor i stua

Eva hadde ringt henne og sagt at hun var var rusa, igjen. Eva var edru, og som den gode venninne så ville hun kjøre Stine hjem. Men på vei til bilen gikk Stine amok og ble voldelig, hun rev til seg bilnøklene, satte seg bak rattet og tråkket gassen i bånn. I en vill fart forsvant hun ned gata. Eva ble livredd og så ingen annen mulighet enn å ringe til politiet.

Mor var bekymret for barna

Da Stine sa at hun hadde ikke drukket, tok mor frem lommetørklet, klemte det hardt  i hånden med hvite knoker og tørket våte øyne. Stine forsøkte å forklare at noen må ha puttet noe i glasset hennes, men da slo mor hardt i bordet, så hardt at kaffekoppen var nær ved å velte. Hun ville ikke høre mer og sa med hevet pekefinger: – Ta deg en dusj og så skal du sove ut rusen, imens så skal jeg og Eva passe på ditt. Du skal være takknemlig at du har en så god venninne, Eva bryr seg om deg. Jeg ville helst ha hatt henne som datter. Så vet du det.

– I påfølgende dager haglet det i inn meldinger fra Eva om at jeg var en jævla hore og en rusmisbruker, den ene verre enn den andre. Det var mye bruk av utropstegn, Stine rister på hodet.

Du e avslørt!! Nu får allj endeli sjå kors du e!

Du e bare ein simpel pillenarkoman!

Ingen onga ska bo me ein pillenarkoman, stakkars gut!!!!

Du ska liksom vær eit forbilde med pillan dine?? Barnevernet får beskjed!!!!

Drittkjærring!! Derre e straffa for å knulle manfolkan te venninan sine.

annonse

Du e bare ei simpel klippspose-hore..

Fikk du betaling av **** når du la dæ på rygg å eller? BITCH!!”

Kjøring i rusa tilstand bli fengsel det…. 😀 HA HA

Nu kan du angre for horinga di. Sønn din betydd ikke stort når det kom testykke..!!!!

Det e ingen av oss andre som vil ha nå me dæ å gjør meir,  Ingen som vil ha ei venninne som stjæl mannfolk vettu!!!

– Det viste seg at vi hadde være borte i samme mann, men jeg visste ikke om at Eva hadde rota med han, hun hadde jo samboer, sier Stine med hevede øyebryn.

Men de stoppet ikke der, den gode venninne sendte bekymringsmelding til barnevernet om at hun var en voldelig rusmisbruker som kjørte i fylla. Det samme fikk arbeidsgiver vite og Stine måtte forklare seg til sjefen. Politiet tok ut tiltale for kjøring i ruspåvirket tilstand og venninnene holdt med Eva. Stines rusmisbruk var alvorlig og de snakket mye om hva de skulle gjøre.

Barnevernet satte ned foten og krevde regelmessige urinprøver, hvis ikke så måtte de vurdere hennes rolle som mor til sine barn. Retten lyttet ikke til hennes forklaring, de trodde mer på Eva sitt vitnemål. Dommeren slo med klubba og hun fikk sin dom: tre ukers fengsel, en bot på 15 000 og inndragelse av førerkortet i 2 år.

Like brått som Eva dukket opp, så var hun borte. Ingen så henne siden. Men samholdet i venninneflokken fikk seg en knekk. Stine har vansker med å tilgi dem, de tok Evas parti.

 

Resett retter en takk til Lucifers Datter, en blogg om kvinnelige psykopater og «Anders» i fortellingen: Djevelens Datter – Historien om en kvinnelig psykopat for all hjelp.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon