Illustrasjonsbilde. Foto: Heiko Junge / SCANPIX NB Modellklarert.
annonse
annonse

De fleste som har vært innlagt på et sykehus er nok enige: Vi møter dedikerte og empatiske sykepleiere som springer fra den ene sengen til den andre for å gjøre livet mest mulig behagelig for de innlagte. Man må ha mye empati for å ta på seg en slik jobb. Av og til kan de også risikere å bli skjelt ut av frustrerte og redde pasienter, dersom de ikke løper raskt nok, og helst til flere pasienter på samme tid. Mange blir utslitte og slutter i yrket der de trengs. Nå vil Norsk Sykepleierforbund ha en plan for oppgradering av sykepleieryrket. De kaller den «Sykepleierløftet».

Planen tar blant annet til orde for en nasjonal strategi for mobilisering av arbeidskraftreserven, gjennom tiltak for heltid, rekruttering og arbeidstid, et lønnsløft slik at alle sykepleiere med 10 års ansiennitet tjener over 500.000 kroner, en pasientfokusert bemanningsnorm, og bedre rammevilkår for å utøve god ledelse av sykepleietjenesten

Sykepleierforbundet mener det må bli mer attraktivt å utdanne seg, og jobbe som sykepleier. Sykepleiere må ha arbeidsvilkår som gjør at flere kan stå lenger i jobb og jobbe heltid, og det må være mulig å jobbe til pensjonsalder uten å bli utslitt og syk. Dette krever gode arbeidstidsordninger, det krever tilrettelegging og god nok bemanning, skriver de i en annonse for Sykepleierløftet, som er rykket inn i flere aviser.

annonse

Sykepleiere arbeider hele døgnet, uken og året gjennom og ofte på tider der de fleste andre har fri, for å ivareta samfunnets behov for helsehjelp. De lever med skiftende arbeidstider, lite søvn og korte friperioder mellom vaktene. Alt for å ivareta pasientenes behov, forklarer forbundet.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon