Aldersforskjellen mellom ektepar er forbausende stabil. I dag er kvinnen i snitt 2,7 år yngre enn mannen. I 1974 var aldersforskjellen 2,5 år. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB SCANPIX
annonse

Selv om vi er stadig eldre når vi gifter oss, har aldersforskjellen mellom ektefellene ligget stabilt på om lag 2,5 år siden 1974.

I 1974 var kvinner i gjennomsnitt 22,8 år og menn 25,3 år da de giftet seg for første gang.

42 år senere, i 2016, var kvinner 31,9 år og menn 34,6 år i snitt på bryllupsdagen. Både kvinner og menn gifter seg altså litt over ni år senere i livet i 2016 enn i 1974.

annonse

Likevel har differansen i alderen mellom ektefellene endret seg minimalt: fra 2,5 til 2,7 år.

– Menn og kvinner gifter seg begge om lag 3.300 dager senere i livet nå enn før, mens aldersforskjellen dem imellom bare har endret seg med 73 dager, sier forsker Kenneth Aarskaug Wiik i Statistisk sentralbyrå (SSB).

(©NTB)

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]