Stavanger 20180528. Norway Chess Stavanger 2018. Magnus Carlsen møter Fabiano Caruana. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Magnus Carlsen spilte tirsdag remis mot Sergej Karjakin i Norway Chess, men leder fortsatt turneringen etter to partier.

Mandag åpnet Norway Chess med å sette kommende VM-utfordrer Fabiano Caruana på plass i turneringens åpningskamp. Tirsdag ble det poengdeling mot forrige VM-utfordrer Sergej Karjakin.

1,5 poeng etter to partier gjør at Carlsen er alene på topp i turneringen med 1,5 poeng.

– Jeg har veldig respekt for Karjakin og ville ikke gjøre noe overilt, sa Carlsen til TV 2 etter tirsdagens poengdeling, som ble unnagjort på drøye to timer.

Nordmannen hadde full kontroll med svarte brikker de i overkant av 40 trekkene partiet varte, og kontrollerte partiet inn til remis.

– Det var som forventet, at han kom til å gå for en kjedelig mulighet, sa Carlsen og siktet til russerens åpning. Nordmannen fortalte at partiet ble omtrent slik han hadde forutsett.

– Han forsøker å spille på vinst uten risiko, og da går det ofte sånn.

Rask åpning

Både Carlsen og Karjakin åpnet raskt, men russeren tok en lang tur inn i tenkeboksen på det 15. trekket. Hele 20 minutter tok det før Karjakin omsider flyttet sin brikke, før det var nordmannens tur til å ta seg svært god tid.

Også i de neste trekkene fikk klokka tikke lenge, men på grunn av den raske innledningen i partiet kom ingen av spillerne i tidsnød før spillerne fikk ekstra tid etter 40 trekk.

Da forsto begge spillerne at det gikk mot remis, og etter trekkgjentakelse var det slutt.

Ikke vunnet med hvite brikker

Med tirsdagens remis har Karjakin fortsatt til gode å slå Magnus Carsen så lenge russeren har hatt hvite brikker.

– Han er god, det er alt jeg kan si. Jeg har hatt store sjanser med hvitt tidligere, sa Karjakin og henviste til partier helt tilbake til 2007.

– Men de siste årene har jeg ikke klart å få en bedre posisjon med hvite brikker. I dag var det et interessant parti, men det endte med remis, sa russeren til TV 2.

Levon neste

Onsdag fortsetter Carlsen Norway Chess med hvite brikker mot fjorårets vinner av turneringen, Aronian Levon.

– De partiene (mot Levon) blir veldig sjelden kjedelige. Så jeg ser veldig fram til det. Så nå får jeg begynne å tenke på hva jeg skal spille. Han har vært litt opp og ned i form, men han var fantastisk god i fjor, så jeg håper jeg slipper å bli slaktet på samme måte som da, sa Carlsen.

Men etter to partier er det nordmannen som er i førersetet ettersom de fire øvrige partiene tirsdag også endte med remis. Med 1,5 poeng troner Carlsen alene på topp i turneringen. Resten av spillerne har 1. poeng, med unntak av Caruana som har 0,5.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]