Brasils Neymar jobber i disse dager med å bli helt frisk fra sin bruddskade i foten som har holdt ham på sidelinjen i flere måneder. Foto: Lucas Figueiredo/CBF via AP / NTB scanpix.
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Flere profiler jobber febrilsk med å bli skadefri til fotball-VM. Både Mohamed Salah og Neymar kan komme til mesterskapet uten særlig kamptrening.

Salah gikk gråtende av banen etter en duell med Sergio Ramos da Liverpool tapte mesterligafinalen mot Real Madrid lørdag, mens Neymar ikke har spilt en kamp siden februar da han pådro seg et brudd i foten.

Egypt-profilen Salah er sendt til Spania for å bli kvitt sin skulderskade og bli spilleklar til første VM-kamp, mens Neymar er tilbake i trening, men fortsatt ikke er kvitt redselen etter at han blant annet var gjennom en operasjon.

Gråtende Carvajal

Liverpools egyptiske stjernespiller, Salah, var ikke den eneste som gikk gråtende av banen under lørdagens finale i Kiev.

Real Madrids Dani Carvajal måtte forlate banen like etter Salah, og høyrebacken gikk tårevåt i garderoben med det som minnet om en skade på baksiden av låret.

26-åringen har vært gjennom ulike tester og skal fremdeles ha en mulighet til å rekke VM, men Spania-trener Julen Lopetegui må innen 4. juni bestemme seg for om han fortsatt vil ha med Carvajal i troppen framfor å hente inn en helt skadefri erstatter.

En annen som jobber med å komme i kampform til mesterskapet er Gylfi Sigurdsson. Islands store stjerne pådro seg en kneskade i mars og mistet de to siste månedene i Premier League som følge av skaden.

Enda lenger ute har Tysklands førstekeeper Manuel Neuer vært. Sisteskansen har vært på sidelinjen siden han pådro seg et beinbrudd i september i fjor.

Den rutinerte burvokteren har fått flere tilbakeslag på veien mot å bli skadefri, men skal etter planen stå i mål mot Østerrike denne helgen.

Flere usikre kort

Neuer er ikke den eneste som har vært usikker for et Tyskland-lag som er blant favorittene i VM. Jerome Boateng har slitt med en skade, men den høyreiste midtstopperen skal være i rute til mesterskapet.

Bayern München-stopperen sliter med en skade i låret, men Bayern-trener Jupp Heynckes beroliget i april tyske fans som fryktet at stopperen går glipp av VM.

– Han vil helt sikkert delta i VM og kan starte treningen tidigere enn det, opplyste Bayern München-treneren.

Faktum er uansett at Boateng kommer til mesterskapet uten altfor mye kamptrening i beina. Det har også vært usikkerhet rundt spillere som Argentinas Sergio Agüero og Lucas Biglia. Den argentinske duoen har vært ute med skade nylig, men begge er i rute til å spille oppkjøringskampene mot VM.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]