Oslo 20160726. Høyesteretts hus, tidligere Justisbygningen i Oslo tegnet av Hans Jacob Sparre. Bygningen ligger på Høyesteretts plass og er sete for Norges Høyesterett. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Høyesterett har for ellevte gang avvist et krav om å omgjøre dommen mot Birgitte Tengs fetter, som ble dømt til å betale erstatning etter drapet i 1995.

Fetteren ble under straffesaken frikjent for anklagene om drap på den 17 år gamle kusinen, men i en sivilrettslig erstatningssak etterpå ble han dømt til å betale de etterlatte 100.000 kroner.

Det er dette fetterens forsvarer, advokat Arvid Sjødin, har forsøkt å få omgjort flere ganger. Heller ikke det ellevte forsøket nådde fram, skriver Stavanger Aftenblad.

«Høyesteretts ankeutvalg bemerker at tvisteloven (…) ikke gir adgang til å omgjøre en kjennelse som avgjør en begjæring om gjenåpning (…). Kjennelsen 8. juni 2010 kan heller ikke omgjøres på annet rettsgrunnlag. Utvalget finner det derfor enstemmig klart at begjæringen blir å avvise.»

Bakgrunnen for den siste begjæringen var et brev sendt fra Sørvest politidistrikt hvor det ble slått fast at Birgittes fetter «ikke på noe tidspunkt etter at ny etterforskning ble igangsatt 3. januar 2017 har hatt status som mistenkt eller siktet i saken.»

– Vi befinner oss i et lov-tomt rom. Ifølge Høyesterett finnes det ikke verktøy til å ta oss ut av dette rommet. Det er så lov-tomt at ikke engang den europeiske menneskerettighetskonvensjonen (EMK) gjelder, sier Sjødin, som peker på at EMK slår fast at en ikke kan ha en dom stående mot en uskyldig person.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]