Oslo 20160726. Høyesteretts hus, tidligere Justisbygningen i Oslo tegnet av Hans Jacob Sparre. Bygningen ligger på Høyesteretts plass og er sete for Norges Høyesterett. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse

Høyesterett har for ellevte gang avvist et krav om å omgjøre dommen mot Birgitte Tengs fetter, som ble dømt til å betale erstatning etter drapet i 1995.

annonse

Fetteren ble under straffesaken frikjent for anklagene om drap på den 17 år gamle kusinen, men i en sivilrettslig erstatningssak etterpå ble han dømt til å betale de etterlatte 100.000 kroner.

annonse

Det er dette fetterens forsvarer, advokat Arvid Sjødin, har forsøkt å få omgjort flere ganger. Heller ikke det ellevte forsøket nådde fram, skriver Stavanger Aftenblad.

«Høyesteretts ankeutvalg bemerker at tvisteloven (…) ikke gir adgang til å omgjøre en kjennelse som avgjør en begjæring om gjenåpning (…). Kjennelsen 8. juni 2010 kan heller ikke omgjøres på annet rettsgrunnlag. Utvalget finner det derfor enstemmig klart at begjæringen blir å avvise.»

annonse
annonse

Bakgrunnen for den siste begjæringen var et brev sendt fra Sørvest politidistrikt hvor det ble slått fast at Birgittes fetter «ikke på noe tidspunkt etter at ny etterforskning ble igangsatt 3. januar 2017 har hatt status som mistenkt eller siktet i saken.»

– Vi befinner oss i et lov-tomt rom. Ifølge Høyesterett finnes det ikke verktøy til å ta oss ut av dette rommet. Det er så lov-tomt at ikke engang den europeiske menneskerettighetskonvensjonen (EMK) gjelder, sier Sjødin, som peker på at EMK slår fast at en ikke kan ha en dom stående mot en uskyldig person.

(©NTB)

[email protected]

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.