Illustrasjonsbilde. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Israel avviser at det er inngått en våpenhvile med Hamas og Islamsk jihad på Gazastripen, melder israelske medier.

annonse

De israelske avisene Haaretz og Jerusalem Post meldte rett etter klokka 22 tirsdag kveld at det var oppnådd en våpenhvile med de militante palestinske gruppene på Gazastripen.

Islamsk jihad kunngjort kort tid etter det samme og opplyste at våpenhvilen var kommet i stand med hjelp fra Egypt. Det samme meldte Al Jazeera med henvisning til en høytstående Hamas-kilde.

Meldingene om våpenhvile ble imidlertid tilbakevist av anonyme israelske talsmenn, og få minutter senere ble det meldt om nye israelske flyangrep mot mål på Gazastripen.

Islamsk jihad avfyrte i morgentimene tirsdag flere titall bombekastergranater og katusja-raketter fra Gazastripen mot Israel. Ifølge Haaretz skjedde det med velsignelse fra Hamas. Tre israelske soldater ble lettere såret.

Angrepet skal ha vært et svar på at tre medlemmer av Islamsk jihad ble drept i et israelsk stridsvognangrep mandag. Et medlem av Hamas-bevegelsens væpnede gren Ezzedine al-Qassam-brigadene ble også drept av israelske styrker mandag.

Tirsdagens angrep mot Israel resulterte i over 30 israelske flyangrep mot mål på Gazastripen, blant annet mot baser som ble benyttet av Islamsk jihad og Hamas.

Det er ikke meldt om drepte eller sårede etter de israelske flyangrepene.

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.