Illustrasjonsbilde. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Israel avviser at det er inngått en våpenhvile med Hamas og Islamsk jihad på Gazastripen, melder israelske medier.

De israelske avisene Haaretz og Jerusalem Post meldte rett etter klokka 22 tirsdag kveld at det var oppnådd en våpenhvile med de militante palestinske gruppene på Gazastripen.

Islamsk jihad kunngjort kort tid etter det samme og opplyste at våpenhvilen var kommet i stand med hjelp fra Egypt. Det samme meldte Al Jazeera med henvisning til en høytstående Hamas-kilde.

annonse

Meldingene om våpenhvile ble imidlertid tilbakevist av anonyme israelske talsmenn, og få minutter senere ble det meldt om nye israelske flyangrep mot mål på Gazastripen.

Islamsk jihad avfyrte i morgentimene tirsdag flere titall bombekastergranater og katusja-raketter fra Gazastripen mot Israel. Ifølge Haaretz skjedde det med velsignelse fra Hamas. Tre israelske soldater ble lettere såret.

Angrepet skal ha vært et svar på at tre medlemmer av Islamsk jihad ble drept i et israelsk stridsvognangrep mandag. Et medlem av Hamas-bevegelsens væpnede gren Ezzedine al-Qassam-brigadene ble også drept av israelske styrker mandag.

Tirsdagens angrep mot Israel resulterte i over 30 israelske flyangrep mot mål på Gazastripen, blant annet mot baser som ble benyttet av Islamsk jihad og Hamas.

annonse

Det er ikke meldt om drepte eller sårede etter de israelske flyangrepene.

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon