Joshua King er ikke fornøyd med tierrollen han er omskolert til i Bournemouth. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Del saken
  •  
  •  
  •  

Joshua King (26) innrømmer at han ikke er «happy» etter en Premier League-sesong der målene tørket inn og han endte opp som en tier i Bournemouth-angrepet.

annonse

Annonse

I 2016/17 var Oslo-gutten i storform, spesielt i vårsesongen. Han kom opp i hele 16 PL-mål. Bare Ole Gunnar Solskjær har klart flere i løpet av én sesong.

Denne sesongen stoppet landslagsspissen på åtte fulltreffere – langt unna både egne og andres forventninger.

annonse

Annonse

– Jeg er ikke fornøyd med det. Jeg skulle i alle fall hatt tosifret. Målet jeg satte var å score minst like mange som i fjor (forrige sesong). Det greide jeg ikke, så jeg må sette meg et nytt mål når vi kommer til en ny sesong og forbedre det jeg gjorde feil, men man må komme seg videre, sier King.

annonse

Annonse

– Jeg er veldig skuffet etter årets sesong. Jeg er ikke happy i det hele tatt. Jeg ble veldig overrasket da jeg kom tilbake til pre season og ble flyttet til en dypere rolle. Det var jeg ikke happy med. Jeg tror det gikk litt inn på meg mentalt og dermed påvirket prestasjonene mine, innrømmer King overfor NTB.

Blir ofret

Bournemouth-spissens allsidighet gjorde at han ble ofret fra favorittrollen som spiss.

– Vi har fire andre spisser, og jeg er nok den som kan spille i den dypere rollen. Jeg blir litt ofret ut ifra de kvalitetene jeg har, mens de andre er rene niere. Jeg kan brukes i fire posisjoner, til høyre, venstre, som tier og nier.

– Jeg hadde 45 minutter som spiss i år, og det var i den siste kampen og jeg scoret. Jeg er ikke fornøyd med årets sesong personlig, forteller en åpenhjertig King.

annonse

Annonse

Fristes av større klubber

Sist sommer ble han heftig koblet til Tottenham, men King ble værende på sørkysten.

– Jeg vet ikke hva det var. Ryktene kom ikke fra meg eller agenten min. Det kom enten fra avisene eller Tottenham, men det kom aldri et bud, så hvem vet, sier King.

Nå føler han seg klar til å prøve seg i en av de virkelig store PL-klubbene.

– Jeg føler meg klar, men det viktigste for meg er å spille i den posisjonen jeg er best i. Jeg har spilt en hel sesong i en rolle jeg ikke spilte i fjor. Jeg jobber for laget, men skulle ønske at jeg fikk spille i den posisjonen jeg er best i, sier King.

– Jeg er ikke mer fristet til en overgang, for jeg trives veldig bra i Bournemouth, men jeg ønsker å kjempe om spissplassen. Jeg har fått stempel som tier, men jeg vet selv at jeg er best som en nier. Det viser også fjorårets sesong, påpeker King.

Deler ut billetter

Skademarerittet er tilbakelagt for angriperen, men heller ikke sist sesong slapp King unna litt rygg- og hamstringtrøbbel.

– Men det er ingen unnskyldning for at jeg ikke klarte å score tosifret antall mål, sier King.

Han var på banen i hele 33 kamper (27+6).

Norge møter Island (b) og Panama (h) til vennskapskampen før King skal ut i ferie. Som vanlig deler King ut billetter til bekjente på Romsås.

– Jeg deler alltid ut billetter til gutta mine og bekjente som har hjulpet meg fra dag én. Dersom vennene mine trenger noe, prøver jeg å hjelpe dem. Det er ikke alltid jeg kan, men noen billetter er ikke det verste å fikse, stråler King.

(©NTB)


Del saken
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
annonse

Les også: