239 omkom da Malaysia Airlines rute MH370 forsvant på vei fra Kuala Lumpur til Beijing i mars 2014. Nå er letingen avsluttet, uten at de pårørende har fått svar på hva som skjedde med flyet og hvor det styrtet. Foto: AP / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Det norske spesialskipet som har deltatt i letingen etter det savnede passasjerflyet fra Malaysia Airlines i Indiahavet, setter nå kursen hjemover. 

Malaysia Airlines rute MH370 forsvant på vei fra Kuala Lumpur til Beijing med 239 mennesker om bord i mars 2014.

Flyet er aldri funnet, men funn av vrakrester begrenset først letingen til et 25.000 kvadratkilometer stort område i Indiahavet. Siden ble området utvidet til 112.000 kvadratkilometer.

Australia, Malaysia og Kina innstilte i januar 2017 letingen etter det styrtede flyet, men etter press fra etterlatte ble den gjenopptatt i år.

Tre måneder

Malaysia ga det amerikanske selskapet Ocean Infinity en tre måneders tillatelse til å lete etter det savnede flyet og lovet drøyt 540 millioner kroner dersom vraket ble funnet.

Ocean Infinity leide det norske supplyskipet Seabed Constructor fra selskapet Swire Seabed i Bergen, utstyrt med seks avanserte Hugin-miniubåter utviklet av Kongsberg Maritime i Horten. Disse kan lete ned til 6.000 meters dyp.

Seabed Constructor har siden gjennomsøkte hele 112.000 kvadratkilometer med havbunn, men uten å finne spor etter H370. Nå blir letingen avblåst.

Ekstremt skuffende

– Ekstremt skuffende, sier Ocean Infinitys leder Oliver Plunkett.

– Vår motivasjon for å gjenoppta letingen var delvis håpet om å gi noen av de berørte svar. Det er derfor med tungt hjerte vi avslutter søket uten å ha nådd dette målet, sier han.

En talsmann for familiene til de som omkom i flystyrten takker Ocean Infinity for forsøket på å finne det savnede flyet.

– En stor takk til Ocean Infinity. Vi er takknemlige for at de forsøkte, sier Grace Nathan, som selv mistet moren sin i styrten.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]