Ap-leder Jonas Gahr Støre i Stortinget tirsdag. Nå er klubbleder Ingunn Yssen sykmeldt etter refs fra partilederen i forbindelse med Trond Giskes deltakelse på neste ukes sommerfest for stortingsgruppa. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Del saken
 • 429
 •  
 •  
 •  
 •  

Ingunn Yssen er sykmeldt etter at Jonas Gahr Støre refset henne for å ha vært kritisk til at Trond Giske får delta på stortingsgruppas sommerfest, skriver DN.

Yssen er tillitsvalgt for de ansatte i Arbeiderpartiets stortingsgruppe og har vært sentral i arbeidet for å sikre de ansatte et godt arbeidsmiljø etter varslingssakene i partiet.

Trond Giske trakk seg i vinter fra alle verv da partiet konkluderte med at han hadde brutt retningslinjene mot seksuell trakassering. Siden da er det blitt diskutert internt hvor raskt den tidligere nestlederen skal få nye roller i partiet igjen.

Ifølge Dagens Næringslivs kilder var det i forbindelse med en diskusjon om hvorvidt Giske skulle kunne delta på stortingsgruppas sommerfest neste uke, at det oppsto en konflikt mellom klubblederen og partilederen.

Flere ansatte som varslet om Giske skal delta på sommerfesten, og da Støre i midten av mai åpnet for at Giske kunne delta, uttalte Yssen til VG blant annet at hans «nærvær på fester vil bety at flere ansatte i praksis er utestengt».

«Det er ikke greit all den tid sentralstyret har konkludert med at Giske har trakassert flere kvinner, noe han selv også har beklaget. Trond Giske kan jo selv hindre at situasjonen oppstår,» sa Yssen.

Flere kilder sier til Dagens Næringsliv at Yssen opplevde det påfølgende møtet med Støre som ubehagelig, og at hun deretter oppsøkte bedriftslegen på Stortinget som sykmeldte henne.

Etter det avisen får opplyst har klubben reagert overfor Støre for måten Yssen ble behandlet på. Selv sier partilederen i en epost til avisen at han har en god og åpen dialog med de ansatte i stortingsgruppa og deres tillitsvalgte, og understreker at tillitsvalgte har en viktig rolle og et særlig vern.

Innholdet i dialogen de har med de tillitsvalgte er imidlertid fortrolig, sier han.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 429
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]